Szándékosan rontott büntetőt, nehogy rekordot döntsön

2018.03.02. 21:38

Ha valaki direkt kihagy egy büntetőt kosárlabdában, és ennek nincsenek taktikai okai (a gyűrűről/palánkról visszapattanó labdát leszedve két vagy három pontot is el lehet érni, ugye), akkor ritkán dicsérik meg. Az iowai egyetem kosárlabdacsapatának egyik játékosát viszont felállva tapsolták meg azért mert elrontott egy büntetőt.

Jordan Bohannon az Iowa Hawkeyes játékosa leginkább arról ismert, már ha valaki követi az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság eseményeit, hogy nem szokott büntetőt hibázni. Odaáll, beveri, örülünk. A Northwestern egyetem elleni meccsen is odaállt, és zsinórban a 35. büntetőjét dobhatta volna be, ha nem hagyta volna ki - szándékosan. Az iowai rekordot ugyanis egy Chris Street nevű játékos tartotta 34 egymást követő dobással. A rekordot még a kilencvenes években állította fel, aztán sajnos egy autóbalesetben életét vesztette.

És Bohannon, ahelyett, hogy bevonult volna a Hawkeyes történelemkönyvébe, inkább elrontotta a dobást, majd a vonalon állva az égre mutatott, jelezve, hogy miért is tette. A meccs után adott nyilatkozatában csak annyit mondott, hogy ez Street rekordja, és megérdemli, hogy az övé is maradjon. A meccsen egyébként még kétszer dobhatott büntetőt, be is verte mindkettőt. (via 444)