Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Indiana Pacers horvát dobógépe volt LeBron és a Cavs végzete

2018.04.21. 12:53 Módosítva: 2018-04-21 13:36:35

Hiába állította be Michael Jordan rekordját a pályafutása 100. rájátszásbeli dupla-dupláját jegyző LeBron James, különösebben nem örülhetett az Indiana Pacers elleni péntek esti mérkőzés után. A rájátszás első körének harmadik meccsén 28 pontig és 12 lepattanóig jutott a Cleveland Caveliers szupersztárja, de az ellenfélnél játszó horvát Bojan Bogdanovic produkciója elhomályosította "King James" teljesítményét.

A mérkőzésének 1-1-es állásból vágtak neki a csapatok, és a félidőben még erősen úgy tűnt, hogy a Cleveland idegenben is simán begyűjti második sikerét. LeBronék 17 pontos előnnyel zárták az első két negyedet, és nem sok jel utalt a Pacers feltámadására. Csakhogy a mérkőzés második felében védekezést váltott a hazai csapat, amivel rendesen megzavarta ellenfelét. A 3. negyedben a vendégeknek mindössze 5 mezőnykosár jött össze, labdaeladásból viszont 7 is.

A Pacers leginkább a rájátszásbeli pontrekordját megdöntő Bogdanovic kosaraival zárkózott, a horvát 7 sikeres triplát szórt az este, ezzel beállítva a klubrekordot, összesen pedig 30 pontot termelt. Még a rekordoknál nagyobb dolog volt azonban, amit Bogdanovic a negyedik negyedben művelt, ekkor szerezte ugyanis pontjainak felét, közte 4 sikeres triplával. Így jelentős részben az ő érdeme volt, hogy a Pacersnek sikerült megfordítani és végül megnyerni a meccset. A Cleveland egyedül LeBron kosarainak köszönhetően maradt végig versenyben, de a sikerhez egymaga kevés volt.

Az persze nem újdonság, hogy LeBron az idén nagyon egyedül van a Cavsnál, ugyanakkor nem sok jót sejtet a szintén Indianában rendezendő 4. mérkőzés előtt, hogy a problémán pár nap alatt nem igazán lehet változtatni. Márpedig  egy esetleges újabb vereség a tönk szélére lökné a Clevelandet.  

NBA, Rájátszás, Keleti főcsoport, 1. kör, 3. mérkőzések:

Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 92–90

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Indiana javára

Washington Wizards–Toronto Raptors 122–103

Állás: 2–1 a Toronto javára

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 116–92

Állás: 2–1 a Boston javára