Az Indiana Pacers horvát dobógépe volt LeBron és a Cavs végzete

2018.04.21. 12:53 Módosítva: 2018.04.21. 13:36

Hiába állította be Michael Jordan rekordját a pályafutása 100. rájátszásbeli dupla-dupláját jegyző LeBron James, különösebben nem örülhetett az Indiana Pacers elleni péntek esti mérkőzés után. A rájátszás első körének harmadik meccsén 28 pontig és 12 lepattanóig jutott a Cleveland Caveliers szupersztárja, de az ellenfélnél játszó horvát Bojan Bogdanovic produkciója elhomályosította "King James" teljesítményét.

A mérkőzésének 1-1-es állásból vágtak neki a csapatok, és a félidőben még erősen úgy tűnt, hogy a Cleveland idegenben is simán begyűjti második sikerét. LeBronék 17 pontos előnnyel zárták az első két negyedet, és nem sok jel utalt a Pacers feltámadására. Csakhogy a mérkőzés második felében védekezést váltott a hazai csapat, amivel rendesen megzavarta ellenfelét. A 3. negyedben a vendégeknek mindössze 5 mezőnykosár jött össze, labdaeladásból viszont 7 is.

A Pacers leginkább a rájátszásbeli pontrekordját megdöntő Bogdanovic kosaraival zárkózott, a horvát 7 sikeres triplát szórt az este, ezzel beállítva a klubrekordot, összesen pedig 30 pontot termelt. Még a rekordoknál nagyobb dolog volt azonban, amit Bogdanovic a negyedik negyedben művelt, ekkor szerezte ugyanis pontjainak felét, közte 4 sikeres triplával. Így jelentős részben az ő érdeme volt, hogy a Pacersnek sikerült megfordítani és végül megnyerni a meccset. A Cleveland egyedül LeBron kosarainak köszönhetően maradt végig versenyben, de a sikerhez egymaga kevés volt.

Az persze nem újdonság, hogy LeBron az idén nagyon egyedül van a Cavsnál, ugyanakkor nem sok jót sejtet a szintén Indianában rendezendő 4. mérkőzés előtt, hogy a problémán pár nap alatt nem igazán lehet változtatni. Márpedig  egy esetleges újabb vereség a tönk szélére lökné a Clevelandet.  

NBA, Rájátszás, Keleti főcsoport, 1. kör, 3. mérkőzések:

Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 92–90

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Indiana javára

Washington Wizards–Toronto Raptors 122–103

Állás: 2–1 a Toronto javára

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 116–92

Állás: 2–1 a Boston javára