Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A cseresora is félelmetes a Sopron riválisának

2018.04.21. 16:55

Székely Norbert, a házigazda Sopron korábbi vezetőedzője szerint a csapatjáték lehet a kulcs a jóval esélyesebb Jekatyerinburg ellen a női kosárlabda Euroliga vasárnapi döntőjében.

A női válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek először a pénteki izgalmakat elevenítette fel, amikor a magyar bajnok 19 pontos előnyt leadva, utolsó másodperces triplával gyűrte le a török Yakin Dogu Üniversitesit.

"Edzőként mindig a pozitív oldalukról próbálom látni a dolgokat.

Fontos, hogy egy csapat meg tudjon újulni meccs közben, és a Sopron jókor újult meg, jól kezelte a sorsdöntő pillanatokat, és ezért tudott nyerni. Az utolsó dobásoknál is csak pozitív gondolkodással van esély"

- fejtette ki a szakember, aki 2009-ben vezetőedzőként negyedik lett a Sopronnal a salamancai négyes döntőben.

A szezonban látott egy Yakin Dogu-Fenerbahce török bajnokit, amelyen éppen a Yakin Dogu fordított 16 pontos hátrányból, végül mégis a Fener győzött. Hasonlóan alakult most is - fűzte hozzá.

A vasárnapi döntőre áttérve Székely Norbert úgy vélekedett, hogy egyéni képességekben valószínűleg nem lehet felvenni a versenyt a sztárokkal teletűzdelt és negyedik Euroliga-diadalára hajtó orosz gárdával, amely pénteken a szintén orosz, és Sopronba címvédőként érkező Dinamo Kurszkot győzte le hét ponttal. 

"Nincs verhetetlen csapat, de ezen a Jekatyerinburgon nagyon nehéz lesz fogást találni. Brutális, hogy a kispadról is kik jönnek be, ezzel együtt a Sopronban benne van, hogy jó meccset játsszon holnap.

Csapatjátékban szerintem erősebb a Sopron, az a kérdés, hogy ezt ki tudja-e majd domborítani" - fogalmazott.

Ami a 2009-es, illetve a mostani Final Fourt illeti, Székely Norbert szerint magyar szempontból sok hasonlóság van a két torna között.

"Kilenc éve is olyan elődöntőt játszott a Sopron, amelyet ha bravúrral is, de megnyerhetett volna. Nekünk a rendező Salamanca volt az ellenfelünk, a másik ágon pedig akkor is két orosz csapat szerepelt a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva. Az oroszok ahogyan akkor, most is kiemelkednek a mezőnyből" - sorolta a szakember, hozzátéve, a mai Euroliga főként a küföldiek száma és minősége szempontjából más a korábbinál.

"Elképesztő pénz áramlik be a rendszerbe, ami addig jó, amíg csapatjáték szinten használ a kosárlabdának" - vélekedett a tréner.

Vasárnap a Dinamo Kurszk és a Yakin Dogu 17 órától vívja a bronzmérkőzést, majd 20 órától a döntőben a Sopron és a Jekatyerinburg következik a Novomatic Arénában.