Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezüstöt nyert a Sopron az Euroligában

2018.04.22. 21:47 Módosítva: 2018-04-22 22:02:40

A Soporon Basket pénteken első magyar csapatként bejutott az Euroliga döntőjébe. A döntő négyes tornáját rendező soproniaknak az aranyéremért az orosz Jekatyerinburg csapatával kellett megmérkőznie a vasárnapi fináléban.

Az orosz sztárcsapat előzetesen a döntő masszív esélyese volt, a magyar szurkolók egyedül abban bízhattak, hogy a Sopron a csapatjátéka segítségével valahogy mégis képes lesz felülkerekedni a félelmetes ellenfélen. Ez végül nem sikerült a hazai pályán játszó együttesnek, sőt épp a Jekatyerinburg szinte tökéletes csapatvédekezése volt az, ami leginkább eldöntötte a meccset.

A Sopron az egész meccsen képtelen volt megtalálni az oroszok védekezésének igazi ellenszerét, a pontok döntő többségét egyéni akciókból, megoldásokból szerezték a hazaiak. A Sopron végig becsülettel küzdött, de annál többre nem volt képes, hogy ne hagyja 10 pontnál sokkal többre nőni a különbséget.

A sorozatban 11. Final Fourjában szereplő Jekatyerinburg rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és hét pontos vezetéssel zárta a nyitónegyedet. A Jelena Milovanovic és Yvonne Turner vezette soproniak a folytatásban 12 pontos hátrányból (33-27) is feljöttek valahogy hat pontra, ám a remeklő belga Emma Meesseman dudaszós triplája révén a nagyszünetben visszaállt a különbség (42-30).

Fordulás után ismét 15 ponttal elhúzott az ellenfél, a negyedik negyed végül 53-42-ről indult. Turner gyors egymásutánban szerzett triplája és ziccere visszahozta a reményeket, csakhogy az oroszok azonnal reagáltak, és két perc alatt 17 pontra növelték a különbséget, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a meccset, megszerezve fennállásuk negyedik EL-trófeáját.

A 2009-ben negyedik Sopron első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában, korábban a Pécs kétszer bronzéremmel zárt, egyszer pedig negyedik lett.

Eredmény, döntő:

Jekatyerinburg (orosz)-Sopron Basket 72-53 (22-15, 20-15, 11-12, 19-11)

Pontszerzők: Meesseman 19, Moore 17, Griner 16, Beljakova 5, Torrens 4, Toliver 4, Sanders 4, Beglova 3, illetve Turner 21, Milovanovic 13, Page 9, Jovanovic 4, Fegyverneky 4, Crvendakic 2