Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michael Jordan óta nem volt ilyen újonc

2018.04.24. 11:25

A Utah Jazz 17 ponttal győzte le az Oklahoma Cityt, ezzel már csak egy győzelem választja el attól, hogy főcsoport-elődöntőt játsszon az NBA-ben. A Jazz legjobbja egy fiatal újonc, a elsőéves Donovan Mitchell volt, aki franchise-rekordot döntött azzal, hogy a negyedik meccsen 33 pontot dobott. Azzal pedig egy különös csúcsot ért el, hogy a négy meccsen 110 pontig jutott.

Michael Jordan óta nem volt ilyen eredményes újonc az NBA rájátszásában.

Mitchell a korábbi három meccsen 27, 28 és 22 pontot szórt. A klubrekordban pedig egy másik legendát, Karl Malone-t múlta felül, aki egyszer újoncként 31 pontig jutott a rájátszásban.

A Houstonnak is már csak csak egy meccset kell nyernie a továbbjutáshoz a Minnesota ellen. A Rockets most idegenben győzött 19 ponttal úgy, hogy a vendégek a harmadik negyedben kereken 50 pontot dobtak, 100-69-re vezettek, így az utolsó 12 percre elég volt a 19 szerzett pont is. Az NBA rájátszásának történetében eddig egyetlen csapat volt, amely egy negyedben ennél eredményesebbnek bizonyult: 1962-ben a Los Angeles Lakers a Detroit ellen 51 pontot ért el 12 perc alatt.

Főcsoport-negyeddötők:

Nyugat:

Minnesota Timberwolves-Houston Rockets 100-119

A párharc állása: 3-1 a Houston javára.

Utah Jazz-Oklahoma City Thunder 113-96

A párharc állása: 3-1 a Utah javára.