Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NBA-ben a csokis tej is jó pezsgőnek

2018.04.25. 09:49

Óriási ünneplés tört ki a Philadelphia 76ers öltözőjében, miután a párharc ötödik meccsén megszerezték negyedik győzelmüket, és ezzel a továbbjutást a Miami Heat ellen. Amikor a vezetőedző Brett Brown a mindent eldöntő győzelem után átadta a csapat ünnepi harangját J.J. Redicknek egy kongatásra, a társak azzal kezdték locsolni Brownt ünneplésként, ami épp a kezükben volt:

egy részük ásványvízzel, egy részük csokis tejjel.

Brown győzelmi értékelésében egyébként benne volt minden, hogy miért is volt olyan fontos ez a továbbjutás a Philadelphiának. Egyrészt az óriási újjáépítés közben az elmúlt négy szezonban egyszer utolsók, háromszor utolsó előttiek lettek a főcsoportjukban, 2015-16-ban az egész idényben csak 10 meccset nyertek.

Eközben viszont sorra gyűjtötték a fiatal tehetségeket, akik mostanra értek be, Brown pedig erre is utalt, amikor azt mondta, hogy még nagyon sok tartalék van a csapatban, és ez csak az út kezdete, egyáltalán nem érték el a céljukat azzal, hogy 2012 után újra párharcot nyertek a rájátszásban.

Keleten a 76ers az első továbbjutó, nyugaton viszont a Portland Trail Blazerst kisöprő New Orleans Pelicans mellé már csatlakozott a San Antonio Spurst 4-1-gyel kiejtő címvédő Golden State Warriors, ők ráadásul egymás ellen folytatják majd a főcsoport-elődöntőben.

A keddi harmadik meccsen a Boston Celtics 3-2-re elhúzott a Milwaukee Buckstól.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők

Kelet

  • Philadelphia 76ers-Miami Heat 104-91
  • A Philadelphia 4-1-re nyerte a párharcot.
  • Boston Celtics-Milwaukee Bucks 92-87
  • A párharc állása: 3-2, a Boston javára.

Nyugat

  • Golden State Warriors-San Antonio Spurs 99-91
  • A Golden State 4-1-re nyerte a párharcot.