Az NBA-ben a csokis tej is jó pezsgőnek

2018.04.25. 09:49

Óriási ünneplés tört ki a Philadelphia 76ers öltözőjében, miután a párharc ötödik meccsén megszerezték negyedik győzelmüket, és ezzel a továbbjutást a Miami Heat ellen. Amikor a vezetőedző Brett Brown a mindent eldöntő győzelem után átadta a csapat ünnepi harangját J.J. Redicknek egy kongatásra, a társak azzal kezdték locsolni Brownt ünneplésként, ami épp a kezükben volt:

egy részük ásványvízzel, egy részük csokis tejjel.

Brown győzelmi értékelésében egyébként benne volt minden, hogy miért is volt olyan fontos ez a továbbjutás a Philadelphiának. Egyrészt az óriási újjáépítés közben az elmúlt négy szezonban egyszer utolsók, háromszor utolsó előttiek lettek a főcsoportjukban, 2015-16-ban az egész idényben csak 10 meccset nyertek.

Eközben viszont sorra gyűjtötték a fiatal tehetségeket, akik mostanra értek be, Brown pedig erre is utalt, amikor azt mondta, hogy még nagyon sok tartalék van a csapatban, és ez csak az út kezdete, egyáltalán nem érték el a céljukat azzal, hogy 2012 után újra párharcot nyertek a rájátszásban.

Keleten a 76ers az első továbbjutó, nyugaton viszont a Portland Trail Blazerst kisöprő New Orleans Pelicans mellé már csatlakozott a San Antonio Spurst 4-1-gyel kiejtő címvédő Golden State Warriors, ők ráadásul egymás ellen folytatják majd a főcsoport-elődöntőben.

A keddi harmadik meccsen a Boston Celtics 3-2-re elhúzott a Milwaukee Buckstól.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők

Kelet

  • Philadelphia 76ers-Miami Heat 104-91
  • A Philadelphia 4-1-re nyerte a párharcot.
  • Boston Celtics-Milwaukee Bucks 92-87
  • A párharc állása: 3-2, a Boston javára.

Nyugat

  • Golden State Warriors-San Antonio Spurs 99-91
  • A Golden State 4-1-re nyerte a párharcot.