Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

LeBron James mindenkit megőrjített zseniális három másodpercével

2018.04.26. 09:34

LeBron James meccsről-meccsre tud valami zseniálisat húzni. A Cleveland Cavaliers kosarasa a szerdai esti meccsén uralta az utolsó pillanatokat. Az Indian Pacers utolsó támadásánál kiosztott egy blokkot, majd pár másodperccel később egy dudaszós hármassal döntötte el a mérkőzést. 98-95-re nyert a Cavs. Kosara után érthetően kezdett őrült ünneplésbe az egész csapata.

„Gyerekként mindig vannak ilyen "három-kettő-egy" pillanataid, és képes vagy megoldani ezeket a helyzeteket. Most is ilyesmi érzésem volt. Újra gyereknek éreztem magam, mintha otthon kosaraztam volna, egy összetákolt palánkra labdaként használt zoknikkal." – mondta James, aki  nemcsak az utolsó pillanatokban volt erős. Összesen 44 pontot dobott, mind a 15 büntetője bement, szerzett tíz lepattanót és adott nyolc gólpasszt.

A Cleveland győzelmével átvette a vezetést a párharcban, egy győzelemre került a főcsoport-elődöntőtől.

James mellett Russel Westbrooknak is nagy napja volt. Az Oklahoma-játékos 45 pontot dobott a Utah Jazznek 15 lepattanója és 7 asszisztja mellett. Ez is kellett ahhoz, hogy az OKC 25 pontos hátrányból fordítani tudjon. Westbrook a második félidőben pörgött fel, akkor 33 pontot szerzett.


Rájátszás, főcsoport-negyeddöntők:
Kelet:

 • Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 98-95
    Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Cleveland javára.
 • Toronto Raptors-Washington Wizards 108-98
  A párharc állása: 3-2, a Toronto javára

Nyugat:

 • Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 122-104
  A Houston 4-1-re nyerte a párharcot.
 • Oklahoma City Thunder-Utah Jazz 107-99
  A párharc állása: 3-2, a Utah javára.