LeBron halad a söprés felé

2018.05.04. 09:32

A Cleveland Cavaliers másodszor is legyőzte idegenben a Toronto Raptorst, míg a Boston Celtics újra hazai pályán nyert a Philadelphia 76ers ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így mindkét csapat 2-0-ra vezet a Keleti főcsoport elődöntőjének négy győzelemig tartó párharcában.

LeBron James, a clevelandiek szupersztárja ezen az estén is ellenállhatatlan volt: 43 ponttal, 8 lepattanóval és playoffkarriercsúcsot jelentő 14 gólpasszal sokkolta a kanadai közönséget.

A 33 éves klasszis ebben a rájátszásban már ötödször lépte át a 40 pontos határt. A keleti első kiemelt Raptors ezzel szinte kilátástalan helyzetbe került: a torontóiak nem tudtak még playoffpárharcot 2-0-s hátrányból megfordítani, míg LeBron pályafutása mind a 21 olyan párharcát megnyerte, amelyben 2-0-ra vezetett aktuális csapatával.

James egyébként egy újabb statisztikai mutatóban megelőzte bálványát, Michael Jordant: ez volt a 16. meccse a rájátszásban, amelyen legalább 30 pontot és 10 gólpasszt jegyzett.

A Boston Celtics úgy győzte le újra a vendég Philadelphiát, hogy 22 pontos hátrányban is volt. A hazaiaknál Jayson Tatum sorozatban negyedik playoffmeccsén dobott húsz pont fölött, ezt az NBA történetének legfiatalabbjaként – 20 évesen és 61 naposan – mondhatja el magáról, a legendás Kobe Bryant rekordját adta át a múltnak.

A Philadelphiában az év újoncának megválasztott Ben Simmonsnak rossz napja volt, pályafutása alatt először zárt mezőnykosár nélkül. (MTI/Index)

Főcsoport-elődöntő:
    Kelet:
Toronto Raptors–Cleveland Cavaliers 110-128
    A párharc állása: 2-0 a Cleveland javára.

Boston Celtics–Philadelphia 76ers 108-103
    A párharc állása: 2-0 a Boston javára.