Ödön
1 °C
11 °C

Először lehet női edző az NBA-ben

2018.05.05. 09:15

Az ESPN információi szerint a Milwaukee Bucks csapat meginterjúvolta Becky Hammont, a korábbi kiváló kosarast arról, milyen feltételek mellett vállalná a csapat irányítását a következő szezonban. Nővel ilyen még nem történt az NBA történetében.

A most 41 éves, korábbi kosaras a WNBA-ben, a San Antonio Starsban játszott, majd Oroszországban, a CSZKA Moszkvában, a Valenciában, az Orenburgban és Szpartak Moszkvában játszott. Az amerikai hölgy megkapta az orosz állampolgárságot, és olimpiában bronzérmet, majd Európa-bajnokságot is nyert.

Amikor hazatért egy jó ideig a San Antonio Spurs edzéseit látogatta, ahol előbb tanácsaival segített, majd 2014-ben csatlakozott Gregg Popovich szakmai stábjához. 2015-ben a nyári ligában ő irányította a Spurst, ezzel az első nő lett, aki pozícióba került. Ha sikerül megállapodni a Bucks-szal, az első nő lehet az NBA-ben, akire egy fanchise irányítását bízzák.

Az NBA rájátszásában amúgy a New Orleans Pelicans szépített a Golden State elleni párharcban. Rajon Rondo megint zseniális volt, 21 passzából született kosár és emellé még 10 lepattanót is összeszedett.

NBA rájátszás

  • New Orleans Pelicans–Golden State Warriors 119–100

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Golden State javára.

  • Utah Jazz–Houston Rockets 92–113

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Houston javára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?