Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Először lehet női edző az NBA-ben

2018.05.05. 09:15

Az ESPN információi szerint a Milwaukee Bucks csapat meginterjúvolta Becky Hammont, a korábbi kiváló kosarast arról, milyen feltételek mellett vállalná a csapat irányítását a következő szezonban. Nővel ilyen még nem történt az NBA történetében.

A most 41 éves, korábbi kosaras a WNBA-ben, a San Antonio Starsban játszott, majd Oroszországban, a CSZKA Moszkvában, a Valenciában, az Orenburgban és Szpartak Moszkvában játszott. Az amerikai hölgy megkapta az orosz állampolgárságot, és olimpiában bronzérmet, majd Európa-bajnokságot is nyert.

Amikor hazatért egy jó ideig a San Antonio Spurs edzéseit látogatta, ahol előbb tanácsaival segített, majd 2014-ben csatlakozott Gregg Popovich szakmai stábjához. 2015-ben a nyári ligában ő irányította a Spurst, ezzel az első nő lett, aki pozícióba került. Ha sikerül megállapodni a Bucks-szal, az első nő lehet az NBA-ben, akire egy fanchise irányítását bízzák.

Az NBA rájátszásában amúgy a New Orleans Pelicans szépített a Golden State elleni párharcban. Rajon Rondo megint zseniális volt, 21 passzából született kosár és emellé még 10 lepattanót is összeszedett.

NBA rájátszás

  • New Orleans Pelicans–Golden State Warriors 119–100

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Golden State javára.

  • Utah Jazz–Houston Rockets 92–113

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Houston javára.