A Raptors beleszaladt a LeBrontosaurusba

2018.05.08. 10:27

A Cleveland Cavaliers söpréssel jutott be az NBA keleti főcsoportdöntőjébe, 4-0-ra nyerte a párharcot a Toronto Raptors ellen. Az utolsó meccs kiütéses győzelmet hozott, LeBron Jamesék 35 ponttal verték a Torontót.

A túlélésért küzdő Raptors az első negyedet még szorossá tudta tenni, csak négypontos hátrányban volt, de a másodikban már képtelen volt tartani az iramot, 16 pontos előnnyel zárt a félidőt a Cavs, ami azután sem vett vissza.

 A Cleveland legjobbja ezúttal is LeBron James volt, 29 ponttal, 8 lepattanóval és 11 assziszttal zárt. A leglátványosabb kosara elég demorizáló lehetett, a harmadik negyed végén lehetetlen szögből, a gyűrű mögül is betalált.

A két csapat közötti különbséget legjobban a TNT csatorna riportere adta vissza egy dinós hasonlattal, aki szerint a Raptors beleszaladt a LeBrontosaurusba.

James mellett Kevin Love és Kyle Korver is jó formában dobott, előbbi 23, utóbbi 16 ponttal zárt, négy triplát is bevágott.

A másik keleti elődöntőben még nem dőlt el a párharc, a Bostonnak nem sikerült a söprés, a Philadelhpia 3-1-re szépített.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

  • Philadelphia 76ers-Boston Celtics 103-92
    A párharc állása: 3-1 a Boston javára.
  • Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 128-93
    A párharcot 4-0-ra nyerte a Cleveland.