A Boston a parkettba döngölte LeBronékat

2018.05.14. 08:40 Módosítva: 2018.05.14. 08:56

Elkezdődött az NBA két főcsoportjának a döntője. Hétfőn hajnalban a keletiben találkozott egymással a Boston és Cleveland, és a Celtics hatalmas verést mért a Clevelandre. A 25 pontos különbség 2006 óta a második legnagyobb, amelyet LeBron James csapata kap playoffok első meccsén.

A Bostonban Haylen Brown 23 pontig és 8 lepattanóig, Marcus Morrisa 21 pontig és 10 lepattanóig jutott. Al Harford 20 pontig jutott, ebből 17-et az első negyedben szórt be, a játékrész végén már 18 pont volt a különbség a két csapat között.

A nagyszünetben 61-35 volt a Boston javára, és ekkora különbségű hátránnyal még sosem ment szünetre LeBron James pályafutása során playoff-meccsen. Amúgy a Boston sikerének a titka, hogy egyrészt sikerült 15 ponton tartani Jamest, másrészt a Cleveland amúgy is pocsékul dobált. Az első 14 triplakísérlete mellément, és az első félidőben mindössze 32 százalékos hatékonysággal dobtak kosárra, csak a harmadik negyedet tudta megnyerni.

A Boston nyolcadszor játszott az idei rájátszásban hazai pályán, és ezeket a mérkőzéseket mind megnyerte. A szezonban negyedszer találkozott a két csapat, a Celtics harmadszor volt házigazda, és kétszer nyert otthon. A Cleveland ugyancsak kétszer győzött, egyszer idegenben, egyszer pedig saját közönsége előtt.

A nyugati döntőben a Houston Rockets és a címvédő Golden State Warriors találkozik. Ennek a párharcnak az első meccsét magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik.

Keleti főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 108-83