LeBron brutális volt, de a Cleveland megint kikapott

2018.05.16. 08:56

A keleti főcsoportdöntő első meccsén a Boston nagyon csúnyán megverte a Clevelandet, akkor az volt az egyik döntő momentum, hogy sikerült LeBron Jamest 15 ponton tartani. Most nem sikerült, de a Celtics így is 2-0-ra vezet, miután 107-94-re megnyerte a második meccset.

Most egészen biztosan nehezebb lesz, de a Boston története során még sosem veszített playoff-meccset, amikor már 2-0-ra vezetett, a TD Gardenben pedig az idei rájátszásban eddig 9-0 a mérlege, így ha pályaelőnyét végig tartani tudja, döntős lehet.

A Cavs sztárja, LeBron James pedig nagyon odatette magát a második meccsen, 42 pontttal, 12 assziszttal és 10 lepattanóval pedig tripla-duplát ért el, de még ez is kevés volt, a Boston ugyanis azt taktikát választotta, hogy nagyjából a legjobb vendégjátékost engedte dobni, de az összes többit kivette a játékból. Igaz Kevin Love 22, Kyle Korver 11 pontig jutott, az összes többi játékos tíz pont alatt zárt, négyen pontot sem dobtak.

James ötödször jutott 40 pont fölé az idei rájátszásban, és harmadszor ért el legalább 40 pontos tripla duplát a playoffban, amivel NBA-rekordot döntött.

A kiválóan védekező Boston legjobbja Jaylen Brown volt, 23 pontig jutott, Al Harford 15 ponttal és 10 lepattanóval zárta a meccset. Az első két negyedet még a Cleveland nyerte, a nagyszünetben 55-48 volt a javukra, de a Boston aztán egy 36-22-es negyeddel megfordította a meccset, majd hozta az utolsó 12 percet is.

Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:

  • Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 107-94