Kőkeményen odavert Curryéknek a Rockets

063 959342126
2018.05.17. 09:40

Alaposan visszavágott az első meccsen szenvedett 13 pontos vereségért a Houston Rockets a címvédő Golden State Warriorsnak az NBA nyugati főcsoportdöntőjében, a második meccsen ugyanis kiegyenlítették a párharcot, nem is akárhogy, 127-105-ös sikerrel.

A meccs legfontosabb tanulsága, hogy a Rockets-vezetőedző Mike D'Antoni képes volt változtatni csapata taktikáján, és két nap alatt eltolta a súlypontot a villámgyors passzok felé, amikből aztán a legjobb dobóik rendre tiszta helyzetbe kerültek. Nézzék csak, mennyire megfuttatták a Warriorst védekezés közben!

Ehhez persze kellett az is, hogy a Rockets kiegészítő emberei jó napot fogjanak ki – P.J. Tucker 22 pontot dobott, Trevor Ariza 19-ig jutott, Eric Gordon pedig a kispadról szórt 27 nagyon fontos pontot, így még azt is elbírtál, hogy Harden 15 triplakísérletéből csak három ment be.

A Warriorsnál egyedül Kevin Durant mutatott valami komolyat, Stephen Curry nem tűnt százszázalékosnak, csapatszinten hét eladott labdájuk volt, 30 triplakísérletből pedig csak 9 ment be,

így a címvédő Warriors az utolsó 40 percben egy pillanatra sem vezetett a Rockets ellen.

Kétségbe azért nem fognak esni a Golden State-nél, ez csak a negyedik legrosszabb rájátszásbeli vereségük volt Steve Kerr irányítása alatt (a 2014-15-ös szezon kezdete óta), volt, hogy a Cleveland 30 ponttal verte őket, de az öt vereségből négyszer megnyerték a következő meccsüket.

Eredmény, nyugati főcsoport, döntő, második mérkőzés

  • Houston Rockets-Golden State Warriors 127-105
  •  A párharc állása: 1-1