Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Curryék eldobták magukat, a Rockets büntetett

2018.05.23. 13:24

A Houston Rockets újra megverte a Golden State Warriorst, és ezzel meg is szakította Stephen Curryék 16 meccses hazai veretlenségi sorozatát az NBA-rájátszásban. A Houston a fordulatos meccsen ki is egyenlített a nyugati főcsoportdöntőben, ezzel 2-2 az állás a négy győzelemig tartó párharcban.

A Golden State kezdett jobban, rögtön egy 12-0-s futással nyitott, ezután próbálta meg összeszedni magát a Rockets, ami az első negyedet még kilenc ponttal elbukta. A második negyed már James Hardenéké volt, fokozatosan ledolgozták a hátrány és a félidőre már ők mentek hétpontos előnnyel.

James Harden zsákolt Draymond Green mellett
James Harden zsákolt Draymond Green mellett

A harmadik negyedben Curry összekapta magát, 11 pontot dobott sorozatban, a negyed végére ők vezettek tíz ponttal. A negyedik negyedben a Houston ledolgozta a különbséget, majd 95-92-re meg is nyerte a meccset. A Golden State a hajrában borzasztó gyengén dobott, az utolsó hat kísérletükből egy sem ment be. Az utolsó pillanatban pont Curry engedett el egy dobást a sarokból, de csak a gyűrűt találta el. Ha bemegy a triplája, legalább a hosszabbítás meglett volna.

A Houstont ezúttal is Harden húzta, 30 pontot dobott, de Chris Paul is jól teljesített 27 pontjával. A Warriosban Curry 28 pontig jutott, Kevin Durant pedig 27 ponttal és 12 lepattanóval segítette a kedd éjszaka nem túl kompakt csapatát.