Curryék eldobták magukat, a Rockets büntetett

2018.05.23. 13:24

A Houston Rockets újra megverte a Golden State Warriorst, és ezzel meg is szakította Stephen Curryék 16 meccses hazai veretlenségi sorozatát az NBA-rájátszásban. A Houston a fordulatos meccsen ki is egyenlített a nyugati főcsoportdöntőben, ezzel 2-2 az állás a négy győzelemig tartó párharcban.

A Golden State kezdett jobban, rögtön egy 12-0-s futással nyitott, ezután próbálta meg összeszedni magát a Rockets, ami az első negyedet még kilenc ponttal elbukta. A második negyed már James Hardenéké volt, fokozatosan ledolgozták a hátrány és a félidőre már ők mentek hétpontos előnnyel.

James Harden zsákolt Draymond Green mellett
James Harden zsákolt Draymond Green mellett

A harmadik negyedben Curry összekapta magát, 11 pontot dobott sorozatban, a negyed végére ők vezettek tíz ponttal. A negyedik negyedben a Houston ledolgozta a különbséget, majd 95-92-re meg is nyerte a meccset. A Golden State a hajrában borzasztó gyengén dobott, az utolsó hat kísérletükből egy sem ment be. Az utolsó pillanatban pont Curry engedett el egy dobást a sarokból, de csak a gyűrűt találta el. Ha bemegy a triplája, legalább a hosszabbítás meglett volna.

A Houstont ezúttal is Harden húzta, 30 pontot dobott, de Chris Paul is jól teljesített 27 pontjával. A Warriosban Curry 28 pontig jutott, Kevin Durant pedig 27 ponttal és 12 lepattanóval segítette a kedd éjszaka nem túl kompakt csapatát.