Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nekiment a huhogó szombathelyi nézőknek a kosaras

2018.06.01. 10:21 Módosítva: 2018-06-01 17:50:47

Dulakodásig fajult a rasszista szombathelyi vendégszurkolók és a fehérvári kosárlabdázók konfliktusa a bajnokság csütörtöki elődöntőjében.

A magyar kosárlabda-bajnokság rájátszásában a második mérkőzést rendezték csütörtök este  az Alba Fehérvár és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely között. A feszült és szoros csatát hozó mérkőzést a hazai pályán játszó fehérváriak nyerték 94-90-re, így a három nyert meccsig tartó párharc állása 1-1-re módosult.

A mérkőzés negyedik negyedében (a 33. percben) rendkívüli esemény miatt kellett félbe szakítani a játékot, az ügy következményei az elődöntő végső kimenetelére is komoly hatással lehetnek. 

A botrány közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a Fehérvár kosara után a szombathelyi vendégszurkolók heves huhogásba kezdtek. Ezt a hazai csapat két játékosa, Chris Horton és Sir'Dominic Pointer annyira rosszul tolerálta, hogy megpróbált nekimenni a rasszista nézőknek. Míg Horton fennakadt a biztonsági embereken, Pointernek egy rövid lökdösődés erejéig sikerült elégtételt vennie, bár ebből túl sok minden nem látszik, mert takarásban történt a dolog. (A behallatszódó nyelvhasználat enyhén korhatáros.)

A két játékost nem menti fel – különösen a később a zsűriasztallal és a játékvezetőkkel is összebalhézó Pointert –, de azt azért fontos tudni, hogy a szombathelyi szektorból jövő rasszista szurkolás végig komoly probléma volt a meccsen. Nem sokkal a balhé előtt a hangosbemondón keresztül is próbálták a huhogás befejezésére kérni a vendégnézőket, kevés eredménnyel.

A játékvezetők hosszas tanácskozás és némi videózás után végül Pointert állították ki, így az Alba egyik legjobbjának biztosan ki kell hagynia a párharc harmadik, vasárnapi mérkőzését.

(via Nyugat.hu)