Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan az NBA idei bajnoka, kisöpörte a Warriors a Cavst

GettyImages-970194384
2018.06.09. 08:45 Módosítva: 2018-06-09 10:18:18

Tükörsimán, 108-85–re nyerte meg a Cleveland Cavaliers otthonában az idei NBA-döntő negyedik meccsét a Golden State Warriors, így sorozatban másodjára, az utóbbi négy évben pedig harmadszor lett bajnok az oaklandi csapat.

Az eddigi három meccsel ellentétben a Cavs ezúttal teljesen esélytelen volt, a címvédő már az első negyedben tíz pont fölé növelte az előnyét. Ugyan innen még sikerült visszakapaszkodni, sőt vezetést szerezni LeBronéknak a második játékrészben, a Warriors nem engedte ki a kezéből a meccset és újra ellépett. 

A hírhedt harmadik negyedben aztán véglegesen felőrölték a hazaiakat Duranték, 25 pontot dobtak, míg a Cavs 13-at, így a negyedik negyednek már igazából semmi tétje nem volt. Elég borzasztó estét fogott ki egyébként a Cavs, főleg annak fényében, hogy a szezonjuk múlott a meccsen, James kivételével mindenki pocsékul dobott, 34,5 százalékos mezőnymutatóval zártak, emellett pedig védekezésben sem voltak a topon, rengeteg üres helyzetet engedélyeztek a Warriors játékosainak.

Jamesről érdemes kicsit bővebben is beszélni, ugyanis a vereség után azt nyilatkozta, az elbukott első meccs után nem bírta visszafogni az érzelmeit, és a szavaiból ítélve szétverhetett valamit, amivel okozott magának egy elég csúnya kézsérülést. A Cavs sztárja úgy fogalmazott, hogy az utolsó három mérkőzést lényegében törött kézzel játszotta végig, ami egészen hihetetlen, ha igaz, mert a harmadikon például tripla-duplát ért el a klasszis.

Ez egyébként megmagyarázná azt is, hogy az első meccsen mutatott támadó mentalitás után miért kezdte el inkább jobban mozgatni a csapatot LeBron, törött kézzel ugyanis jóval kockázatosabb annyit vállalni, amennyit akkor láttunk tőle.

A vendégeknél ezúttal Curry és Durant is remekelt, előbbi 37 ponttal, utóbbi pedig tripla-duplával járult hozzá a győzelemhez, így az is simán belefért, hogy Thompsonnak nem annyira ment a játék. Durant ezzel egyébként idén ismét döntő-MVP lett, a párharcról pedig sokat elárul, hogy szinte izgalmasabb volt az a kérdés, hogy Durant, vagy Curry nyeri-e a díjat, mint az, hogy ki nyeri a döntőt.

Ez volt a kilencedik alkalom, hogy a döntőben kisöpörtek egy csapatot, a Warriors pedig másodjára csinált ilyet, legutóbb az 1974-75–ös szezonban sikerült a dolog a Washington Bullets ellen.

NBA-döntő, negyedik meccs

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 108-85

4-0-s összesítéssel bajnok a Warriors