Az NBA tett depresszióssá

2018.06.20. 17:35

Nate Robinson a 2015-16-os szezonban játszott utoljára az NBA-ban, de a 34 éves kosárlabdázó még nem tett le a visszatérésről. Most egy Bleacher Reportnak adott interjúban vallott arról, hogy mennyire megviselte a profi sport.

„Az NBA tett depresszióssá. Előtte soha életemben nem voltam depresszióra hajlamos." – mondta Robinson, aki elsőként tudott háromszor egymás után zsákolóversenyt nyerni az All Star-gálán.

Az irányítónak az edzői stábbal voltak problémái. A New York Knicksnél például Larry Brown edző kis szarnak nevezte az egész csapat előtt. Nyomás alá helyezték, hogy vegye még sokkal komolyabban a játékot.

GettyImages-459263876

„Megpróbáltam megváltozni. Senki sem tudta, hogy milyen szenvedés volt az a harc, amikor olyan valakivé próbáltam válni, ami nem én voltam. Ez volt karrierem legnehezebb dolga. Nem a kosárlabda, nem az edzések, nem a gyerekem."

Robinson terápiára járt, az NBA-ből kiesve a G Leauge-ben, a Izraelben és Venezuelában játszott, de most újra kosarazna az NBA-ben is. Ezért nyári ligákban fog játszani, és azt reméli, valamelyik csapat meghívja majd a nyári edzőtáborába. Robinson elég sok helyen megfordult, nyolc klubnál (New York Knicks, Boston Celtics, Oklahoma City Thunder, Chicago Bulls, Denver Nuggets, Golden State Warriors, New Orleans Pelicans, Los Angeles Clippers) is játszott.