Natália
1 °C
7 °C

30 perc alatt eltapsoltak 153 milliárdot az NBA-csapatok

2018.07.01. 14:49

Július 1-én hajnali 00.00-kor indult az NBA szabadügynök-piaca, vagyis a lejárt szerződésű játékosok innentől igazolhattak oda szabadon, ahova szerettek volna. Az általános konszenzus az volt a szakértők között, hogy a többség vár majd legalább addig, amíg kiderül, hogy hova megy LeBron James, és majd csak utána, köré áll össze a puzzle, ehhez képest senki nem várt a legnagyobb vadra, és már free agency első napján elkezdték önteni a pénzt a csapatok.

A legnagyobb szerződéseket ők kapták:

  • a center Nikola Jokic 5 évre 147,7 millióért hosszabbított a Denver Nuggetsnél,
  • a center DeAndre Jordan egyelőre csak egy évre írt alá ahhoz a Dallas Maverickshez, amit korábban már megégetett, de meg is kérte az árát, 24,1 milliót kap majd, ezzel egyébként a Maverick elég erős lett, hiszen náluk van a tavalyi év egyik legjobb újonca, Dennis Smith Jr., az idei draftosztály egyik legjobbjának tartott Luka Doncic, centerposzton már Deandre Jordan, mellette pedig Harroson Barnes,
  • Kevin Durant két évre 61,5 millió dollárért hosszabbított a bajnok Golden State Warriorsnál,
  • Paul George rácáfolt a pletykákra, és nem ment el LeBron James mellé – bárhová is igazol majd a szupersztár –, ehelyett 4 éves, 136,9 milliós szerződést kötve maradt az Oklahoma City Thundernél,
  • Chris Paul is a maradás mellett döntött, négy évre 159,7 millió dollárért írt alá a Houston Rocketshoz.

A legfontosabb ezekből az utolsó két szerződés, hiszen a Rockets lehetséges célpont volt LeBronnak – bár már ott kiestek, amikor LeBron nem élt opciós jogával, és kiszállt a clevelandi szerződéséből –, míg George lehetséges partner volt LeBron következő szupercsapatára.

Ezzel úgy tűnik, hogy akár a Lakersbe megy James, akár marad Clevelandben, csak egy bomba csereüzlet után kaphat komoly erősítést maga mellé, pedig az ideális az lenne, hogy még két szupersztárral vegye fel a versenyt az NBA szupercsapataival, leginkább a Warriorsszal.

Ezeknek a szerződéseknek a nagy részét egyébként az első 30 percben lerendezték, 543 millió dollárt, vagyis 153 milliárd forintot eltapsolva percek alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?