Jolán
2 °C
4 °C

Székdobálós verekedésbe torkollt a kosár vb-selejtező

2018.07.02. 17:16

Óriási tömegbunyó lett a hétfői Ausztrália–Fülöp-szigetek kosárlabda-vb-selejtező vége. Az egészet egy a Fölöp-szigetek ellen befújt támadószabálytalanság – mondjuk ki, könyökös – robbantotta ki, mindkét kispad pillanatok alatt pályán volt, és ütni, rúgni egymást. Az ausztrál Nathan Sobeyt még egy székkel is megdobták.

A verekedés végén 13 játékost állítottak ki, köztük az NBA-játékos, a Milwaukee Bucksban szereplő Thon Makert, vele együtt négy ausztrált és kilenc Fülöp-szigetekit küldtek le.

Meglepő módon egyébként a bírók nagyjából egy perc alatt szét is választották a csapatokat, ami a verekedés heves indulása után nem volt kis teljesítmény.

A mérkőzést később 89-53-as ausztrál vezetésnél fújták le, amikor June Mar Fajardo és Gabe Norwood kipontozódásával egyetlen bevethető játékos maradt a Fülöp-szigeteki csapatban – addig három, majd kettő az öt ellen folytatták –, az igazi győztesek viszont a bunyó után a pályán mosolyogva szelfiző Fülöp-szigetekiek voltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?