Erzsébet
1 °C
4 °C

18 éves, 198 centi, 130 kiló, és a büntetővonalról zsákol

2018.08.15. 18:34

Zion Williamson nem akármilyen kosártehetség, Amerika akkor kezdett felfigyelni rá, amikor 15 évesen már nem próbálgatta, hanem futószalagon szállította a nagyobbnál nagyobb zsákolásokat. Elsőéves gimnazista volt, amikor megkapta az első egyetemi ösztöndíj-ajánlatát, végül 2018 januárjában döntött amellett a Duke mellett, amit a korábbi amerikai szövetségi kapitány Mike Krzyzewski edz már lassan 40 éve.

Most épp már a Duke edzésén mutatta meg, milyen csodákra képes:

198 centire nőve, 130 kilóra erősödve zsákolt a büntetővonalról elrugaszkodva.

Ez ugye az a mutatvány, amitől már akkor is leesett az emberek álla, amikor Michael Jordan mutatta be, az NBA-legenda viszont sokkal kevésbé volt robusztus, mint Williamson – a magasság stimmel, mert Jordan is 198 centi volt, csak emellé 98 kilóval játszott fénykorában.

Azt sem róhatjuk fel Williamsonnak, hogy iszonyatos távolságból futott neki, Jordan pont ugyanígy csinálta az 1987-es szezon zsákolóversenyén, amin a mindenki memóriájába beleégett kép is készült.

A hatalmas méretű Williamson egyébként már júniusban is megcsinálta ugyanezt, tehát nem egy véletlenül, jól kijött bemutatóról van szó.

Retteghetnek az egyetemi bajnokságban, mert Coach K kezei alatt csak még jobb lesz Williamson.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?