LeBron James emlékezetessé tette első lakerses meccsét

2018.10.19. 09:25 Módosítva: 2018.10.19. 13:03

Három meccsel folytatódott csütörtökön az NBA idei alapszakasza, az este legfontosabb meccse pedig kétségtelenül a Lakers és a Trail Blazers összecsapása volt: az idei szezonban először lépett pályára új csapata színeiben LeBron James. A szupersztár le is tette a névjegyét, de a hazaiak Damian Lillard vezérletével végül simán verték a los angelesi együttest.

LeBron első pontjaira durván két és fél percet kellett várni, de sikerült emlékezetessé tennie a dolgot. Jake Layman rossz bedobását fülelte le, így teljesen üresen indulhatott a portlandi palánk felé, és egy pusztító erejű zsákolással jelezte: megérkezett a Lakershez.

Az első negyedben aztán tíz ponttal is elhúztak a vendégek, de a Trail Blazers már a játékrész végén fordítani tudott, innentől pedig nagyjából végig kézben tartották a meccset. A Lakers a harmadik negyedben még fel tudott zárkózni, kétszer a vezetést is átvették, de az utolsó játékrészben már végig a hazaiak akarata érvényesült, így végül simán nyerték meg a találkozót.

Az este két másik meccsén a 76ers a papírformának megfelelően simán átlépett a Chicago Bullson a tripla duplát szállító Simmons és a 30 pontot termelő Embiid vezérletével, a Miami Heat pedig Kelly Olynyk utolsó pillanatban szerzett kosarával verte meg a Washington Wizards csapatát.

A philadelphiai szurkolók egyébként nemcsak a győzelemnek örülhettek, hanem annak is, hogy a tavalyi 1/1-es Markelle Fultz egész hatékonyan játszott, és karrierje első tripláját is bedobta.

Eredmények

  • Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 108-127
  • Miami Heat - Washington Wizards 113-112
  • Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 119-128

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?