Oszkár
20 °C
29 °C

Ilyen ziccer csak a mesében van

2018.11.16. 10:22

A Spurs ugyan 111-116–ra kikapott csütörtökön a Clippers otthonában, de a texasi szurkolóknak így is volt miért örülnie, DeRozan ugyanis végig ihletett formában játszott, és egy olyan ziccert is dobott, amit a legtöbben valószínűleg meg sem mernének próbálni.

A nyáron az NBA legértelmetlenebb bombaüzletének keretein belül San Antonióba érkező kiscsatár 34 pontot szórt, emellett pedig leszedett hat lepattanót, kiosztott öt gólpasszt, elcsent három labdát, és még egy blokkja is volt. Ez önmagában is impozáns, de ezzel a 360-as ziccerrel együtt már tényleg megkerülhetetlen teljesítmény.

derozan-360-aerial.gif
Fotó: nba.com

A Spurs aztán DeRozan remek játékával együtt sem tudta végül legyőzni a Clipperst: ugyan a második negyedben egy darabig ők álltak jobban, a félidőre már hazai vezetés mellett mentek a csapatok. Innentől aztán szinte végig a hazaiak akarata érvényesült, a végét pedig hiába tették szorossá a vendégek, a néhány napja a keleti éllovas Bucks ellen is megvillanó Lou Williams kezébe vette az irányítást, egymaga 9 pontot dobott az utolsó négy percben, és győzelemre vezette a csapatát.

A Warriorsnál továbbra is akadozik a gépezet, a Clippers után a Rockets is megverte a Steph Curry nélkül felálló címvédőt. A meccs elején úgy tűnt, hogy Durant és Green maguk mögött hagyták a két meccsel ezelőtti balhéjukat, az első negyedben vezetett is a bajnok, de innentől aztán teljesen összeomlottak. Durantnek sem volt különösebben jó napja, de Green egészen pocsékul játszott, öt gólpassz mellé öt eladott labdát is összeszedett, és az egész meccsen egyszer sem talált a gyűrűbe.

A Rockets egyébként pont a meccs előtt jelentette be, hogy kirakja a keretéből a nyáron a Thundertől megszerzett 34 éves Carmelo Anthonyt, aki mindössze tíz meccsen lépett pályára a csapatnál, és egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A remekül kezdő, de az utóbbi négy meccsen sorozatban négy vereséget begyűjtő Nuggets is parádézott, 45 ponttal verték meg a Hawkst, ezzel pedig összehozták a franchise történetének negyedik legnagyobb arányú győzelmét.

Eredmények

  • Houston Rockets-Golden State Warriors 107-86
  • Denver Nuggets-Atlanta Hawks 138-93
  • Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs 116-111