16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Kikapott az oroszoktól, de kijutott az Eb-re a magyar női kosárválogatott

2018.11.21. 19:43

Szoros meccsen, 56-53–ra kapott ki a magyar női kosárlabda-válogatott szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában az oroszoktól, de csoportmásodikként így is kijutott a júniusi, szerb-lett közös rendezésű Eb-re – írja az MTI.

A magyar válogatottban a honosított Cyesha Goree kezdte meg a pontgyártást, és az elején sikerült is négy ponttal ellépni, de a sok eladott labda miatt nemsokára már 16-8–ra az oroszok vezettek. A második negyedben aztán két pontra feljöttek a magyarok, de Rajsza Muszina vezetésével megint el tudtak húzni a hazaiak, ráadásul a magyarok öt triplakísérletéből egy sem talált a gyűrűbe, így a nagyszünetre tízpontos vezetéssel mehettek az oroszok.

A harmadik játékrészben is maradt az orosz fölény, de a jelentősen feljavult magyar védekezés miatt, hamarosan már a vendégeknél volt az előny. Az utolsó negyedben aztán fej fej mellett haladt a két csapat, de a végjátékban az oroszok voltak jobbak.

Székely Norbert, a válogatott kapitánya ennek ellenére pozitívan értékelt, mint mondta, nagyot léptek előre, és az Eb-n is szeretnék megmutatni, hogy képesek győzni, és még ennél is jobbak lesznek. A magyaroknál egyébként Krivacsevics Tijána, a honosított Yvonne Turner és a Tiranában egy meccsre visszatérő Fegyverneky Zsófia sem lépett parkettre Jekatyerinburgban.

A válogatott egyébként múlt szombati, tiranai győzelmével tette a legtöbbet a 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságon való szereplés felé, akkor ugyanis 112 ponttal verte meg Albániát.  • Tippek
  • Hírek