Ezekkel a passzokkal mit lehet kezdeni?

2018.12.04. 08:57

Egészen fantasztikus estéje volt hétfőn a Denver Nuggets szerb centerének, Nikola Jokicsnak: 23 pontja mellett 15 lepattanóval és 11 gólpasszal hozott össze tripla-duplát, és olyan passzokkal bolondította a Toronto Raptors védelmét, amikkel tényleg semmit nem lehet kezdeni.

Azt előre sejteni lehetett, hogy jó meccsre lehet majd számítani, hiszen győzelmi arányt tekintve Kelet és Nyugat két legjobb csapata feszült egymásnak, és mindkét oldal ereje teljében is volt, így nem is volt meglepő, hogy egészen az utolsó pillanatig kiélezett maradt a találkozó. Az összecsapást végül a Nuggets nyerte 106-103–ra, ebben pedig elég nagy szerepe volt Jokics rendkívül hatékony játékának.

A szerb center szokásához híven valahogy mindig pont ott volt, ahol szükség volt rá, és egymás után szállította a látványos passzokat és kosarakat. A dobások közül egyébként egy olyan lett a legjobb, ami végül nem is ért: Leonard a végjátékban faltolta Jokicsot, akinek még maradt ideje két kézzel elhajítani a labdát, így egy egészen hihetetlen triplát sikerült bedobnia.

A címvédő Warriors a Pistons ellen a sérüléséből visszatérő Curryvel is kikapott a hétvégén, most azonban felszívta magát és esélyt sem adott a Hawksnak. A Thunder szintén nyert, a Pistonson gázoltak át, a Rockets azonban ismét elvérzett, ezúttal a Timberwolves ellen.

Az este másik rangadóján a nyugati éllovas Clippers eléggé megszenvedett a Pelicans otthonában, de főleg Tobias Harris extrájának köszönhetően végül 129-126–ra megnyerték a találkozót.

Eredmények

  • Toronto Raptors-Denver Nuggets 103-106
  • Detroit Pistons-Oklahoma City Thunder 83-110
  • Atlanta Hawks-Golden State Warriors 111-128
  • Brooklyn Nets-Cleveland Cavaliers 97-99
  • New York Knicks-Washington Wizards 107-110
  • Minnesota Timberwolves-Houston Rockets 103-91
  • New Orleans Pelicans-Los Angeles Clippers 126-129