Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Nem hisz a holdraszállásban a háromszoros NBA-bajnok Curry

GettyImages-471152322
2018.12.10. 18:19

Stephen Curry, a Golden State Warriors háromszoros NBA-bajnok irányítója nem hisz a holdraszállás valódiságában – az irányító erről egy podcastben vallott.

Curr yaz Atlanta Hawks-játékos Vince Carter és Kent Bazemore közös podcastjében (amibe besegít házigazdaként Annie Finberg is) volt vendég csapattársával, Andre Iguodalával. Itt terelődött a beszélgetés a holdraszállásra, ami kapcsán Curry tette fel a kérdést, hogy járt-e már ember a Holdon. Többen is rávágták egyszerre, hogy nem, mire Curry hozzátette, hogy biztos kapni fog ezért, de ő sem hisz abban, hogy valójában járt már ember a Holdon.

Annie Finberg erre visszakérdezett, Curry pedig megerősítette állítását.

Persze később még mondhatja azt is, hogy csak viccelt, így volt ez a mostani Celtics-irányító Kyrie Irvinggel is, aki négyszer erősítette meg, hogy laposföld-hívő, majd ezután váltott arra, hogy csak vicc volt az egész. De nem is ez a legmeredekebb dolog, amiben NBA-játékosok hisznek, vagy nem hisznek, ezekről itt egy kis gyűjtés.

Curryre visszatérve, a holdraszállás-tagadásos állítása egy héttel azután jön, hogy a NASA eljuttatta az InSight szondát a Földtől átlagosan 225 millió kilométerre található Marsra. A Hold ehhez képest csak 384 400 km-re van, ami kőhajítás a Marshoz képest.

A holdraszállás kapcsán egyébként érdemes megjegyezni az Első ember című film rendezőjének, Damien Chazelle-nek a szavait, aki két perc holdraszállás-jelenet újraforgatása miatt vért izzadt, hogy valahogy meg tudja csinálni a Neil Armstrong életéről szóló filmben, ezek után profi filmesként elképzelhetetlennek tartja, hogy 1969-ben az akkori technikával működött volna az átverés.

via NBC Sports