A Harlem Globetrotters csinál ilyeneket, nem NBA-csapatok

2018.12.31. 09:39

A Harlem Globetrotters kisebb iparágat, de legalábbis stabil megélhetést épített arra, hogy a világ körüli turné alatt látványosabbnál látványosabb megoldások mellett rommá verik az ellenfelüket, rendre a pont erre a célra alapított Washington Generalst. Az NBA-ben december 30-án az Oklahoma City Thunder ment át kicsit Globetrottersbe, és ha az agyonverés nem is sikerült, egy olyan támadást azért összehoztak, amitől mindenkinek leesett az álla.

Az egész pont a Dallas Mavericks támadásával indult, Dwight Powell dobását blokkolta visszafele ütve Nerlens Noel. A labda eléggé kifelé pattant, de Russell Westbrook gondolt egyet, és saját testi épségét sem kímélve a nézők közé ugorva visszahúzta a labdát Noel felé. Westbrooknak azért volt sietős, mert már csak egy bő fél negyed volt hátra, és 88-88 volt az eredmény.

Noel egyből dobta is tovább a labdát Hamidou Diallónak, ezzel kezdődött az őrült rohanás. A passz icipicit rövid volt Diallo felé, de visszanyúlva még elérte úgy, hogy közben a maverickes J.J. Barea ujjheggyel maradt csak le róla. Diallo egészen a palánkig vezette a labdát, majd Patrick Pattersonnak feladva csinálták meg az alley oopot, amitől felrobbant a közönség a csarnokban – pedig Dallasban volt a meccs.

Az épp kispadon pihenő Thunder-kosaras, Stevens Adams is csak úgy vigyorgott az egész után, mint egy kisgyerek a karácsonyfa alatt.

A végén viszont a Mavericks nyert, szoros csatában 105-103-ra győztek.

Ahogy győzött a Los Angeles Lakers is – 2016. március 16. óta először fordult elő, hogy LeBron James csapata a szupersztár nélkül nyerni tudott. LeBron az elmúlt bő 2,5 évben 13 meccset hagyott csak ki, eddig a Lakersnek, illetve előtte a Cleveland Cavaliersnek sem nagyon ment nélküle, most viszont 121-114-re nyertek a Sacramento Kings ellen a végén egy 18-4-es hajrának is köszönhetően.

NBA, december 30-i eredmények

  • Detroit Pistons–Orlando Magic 107–109
  • Minnesota Timberwolves–Miami Heat 113–104
  • Chicago Bulls–Toronto Raptors 89–95
  • Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 103–105
  • Philadelphia 76ers–Portland Trail Blazers 95–129
  • Sacramento Kings–Los Angeles Lakers 114–121

Az NBA szilveszterkor sem áll le, 31-én hét meccset is rendeznek majd.