Bomba üzlet az NBA-ben, épül az európai szupercsapat Dallasban

GettyImages-622091990
2019.02.01. 08:21 Módosítva: 2019.02.01. 09:25

Február 7-én, magyar idő szerint este 9-kor jár le a határidő, ameddig el lehet cserélni szerződésbontás nélkül a játékosokat az NBA-ben – ezért is kért cserét nemrég a szupersztár Anthony Davis –, és a határidőhöz közeledve még pont januárban bejelentettek egy bombaüzletet:

a New York Knicks elcserélte a Dallas Maverickshez a kivételes adottságokkal rendelkező, de gyakran sérült lett centerét, Kristaps Porzingist, ráadásul elég nagy neveket is kaptak vissza érte.

Ezzel rettentő erős európai részleg jött össze a Dallasnál, hiszen Porzingis a csodaújonc, egyben az év újonca cím-várományos Luka Doncic mellé került.

A csereügyletben

  • Porzingis, Courtney Lee, Tim Hardaway Jr. ment a Maverickshez,
  • amiért cserébe a Knicks a Dennis Smith Jr.ból, DeAndre Jordanből, Wesley Matthewsból és két elsőkörös draftválasztásból álló csomagot kapta vissza.

A nagy tehetség Smith Jr. Doncic nyári draftolása miatt vált némileg feleslegessé Dallasban, nem meglepő, hogy elcserélték, míg Jordan és Matthews szerződése lejár a nyáron, így még értéket mentve tudtak megszabadulni tőlük úgy, hogy egy All-Star-szintű unikornist kaptak cserébe – igaz, vigyázni kell rá, mert elég sérülékeny, a 229 centis játékos most is épp térdproblémával küzd.

A Knicksnek azért érte meg a csere, mert megszabadultak Lee és Hardaway Jr. nagyértékű szerződésétől, így a nyáron már nem egy, hanem két maximális összegű szerződést is tudnak adni szabadügynököknek – Kyrie Irving és Kevin Durant lehet a két célpont –, hogy velük emeljék újra a csúcsra a szebb napokat látott New York-i csapatot.