LeBron az All-Star-keret választásával játssza ki az NBA-szabályokat?

2019.02.08. 08:10

Csütörtökön – magyar idő szerint hajnali 1-kor – tartották az NBA All-Star csapatainak a kiválasztását, a válogatást a két csapatkapitány, Lebron James, illetve Giannis Antetokounmpo végezték.

James választásai viszont nagyon árulkodóra sikerültek, legalábbis az első hat emberből, akit maga köré rakott , 5 vagy szabadon igazolható lesz nyáron, vagy nyilvánosan cserét kért, egyedül a Rockets bombaformában játszó kosarasa, James Harden a kivétel ez alól. Hardent leszámítva így kezdte a válogatást James: Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, Anthony Davis és Klay Thompson. Vagyis az All-Star-meccsre készülve simán tömheti a fejüket azzal, mennyire jó lenne, ha Los Angelesbe igazolnának a Lakershez, hogy élesben is együtt folytathassák.

Hivatalosan ugyan ilyen dolgokról nem beszélhetne más csapatokkal szerződésben álló játékosokkal, de nincs az az NBA-felügyelő, aki ki tudná nyomozni, mi zajlik majd edzésen és az öltözőkben.

Összességében végül ezek a csapatok jöttek létre:

  • LeBron James csapata: Kevin Durant, Kyrie Irving, Kawhi Leonard, James Harden, Anthony Davis, Klay Thompson, Damian Lillard, Ben Simmons, LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns, Bradley Beal, Dwyane Wade.
  • Giannis Antetokounmpo csapata: Stephen Curry, Joel Embiid, Paul George, Kemba Walker, Khris Middleton, Nikola Jokic, Russell Westbrook, Blake Griffin, D'Angelo Russell, Nikola Vucevic, Kyle Lowry, Dirk Nowitzki.

Ami a csütörtöki meccsnapot illeti, LeBron James a harmadik Lakers-játékos lett, aki tripla-duplát tudott összehozni a nagy rivális Boston Celtics otthonában. 28 ponttal, 12 lepattanóval és 12 assziszttal zárt, csapata legjobbja volt, de a meccset végül az a Rajon Rando nyerte meg nekik egy mázlis kosárral, jó helyre pattanó labda után, aki 799. alapszakaszmeccsén az első győztes dudaszós kosarát hozta össze.

A Lakers végül 129-128-ra nyert.

NBA-eredmények, február 7.

  • Indiana Pacers-LA Clippers 116-92
  • Orlando Magic-Minnesota Timberwolves 122-112
  • Atlanta Hawks-Toronto Raptors 101-119
  • Boston Celtics-Los Angeles Lakers 128-129
  • Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 117-95
  • Portland Trail Blazers-San Antonio Spurs 127-118