16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Obama sem hitt a szemének, hogy sérült le a legnagyobb kosártehetség

zion1
2019.02.21. 14:49

Elképzelni is nehéz, hogy szenvedett sérülést az amerikai kosárlabdázás talán legnagyobb ígérete, a Duke egyetem csapatában játszó 18 éves Zion Williamson a North Carolina elleni mérkőzésen.

Williamsonnak fantasztikus adottságai vannak, de a mérkőzés legelején egy kitámasztásnál egyszerűen szétesett a cipője, ezért kicsúszott a lába, és megrándult a térde.

A kommentátor szerint Williamson elképesztő erejével szimplán széttaposta a cipőjét.

Az Amerikában hihetetlenül népszerű egyetemi kosárlabda csúcsrangadójának számító meccsén Barack Obama is ott volt a közönség soraiban, az amerikai exelnök a pálya széléről figyelte az eseményeket, és Zion esésénél hitetlenkedve mondta:

Szétment a cipője!

Szerencsére a Duke-ot edző Mike Krzyzewski a meccs után elmondta, Zion megúszta súlyosabb sérülés nélkül a dolgot, a legelső diagnózis szerint csak enyhe rándult meg a jobb térde. Biztosat csak a kórházi vizsgálat után lehet mondani az állapotáról.

A legjobbját a kezdés után alig 38 másodperccel elveszítő Duke 88-72-re kikapott a meccsen. Az eset természetesen a cipőt gyártó Nike számára valóságos katasztrófát jelent, a cég azonnal mihamarabbi felépülést kívánt Williamsonnak, és teljeskörű kivizsgálást ígért.

A közösségi média felületein természetesen azonnal heves kommentáradatot váltottak ki a történtek, a sportszergyártót érő negatív megjegyzések özöne mellett számos Zion Williamsnak címzett jókívánság is megjelent: többek közt Obama és LeBron James is gyors gyógyulást kívánt az idei drafton nagy valószínűséggel majd első helyre rangsorolt 198 centis, 130 kilós játékosnak.  • Tippek
  • Hírek