Rém pimasz csellel hülyítették LeBron csapattársait

2019.03.16. 08:54

Tulajdonképpen már csak a csoda segíthet a Los Angeles Lakersen és LeBron Jamesen, hogy bejussanak a rájátszásba, vagyis ha nem történik valami égi közbeavatkozás, a 2005-ös szezon óta először LeBron nélkül indul majd a playoff, és nyolc éve lesz először NBA-döntő a Király nélkül.

A Lakers-szezon koporsójába péntek este a Detroit Pistons vert bele egy újabb szöget a 111-97-es győzelmével, a Los Angeles-i csapatok pedig értelemszerűen az sem segített, hogy James kihagyta ezt a mérkőzést, bár a szezonban azért nem nagyon tette oda magát védekezésben amúgy sem.

Az, hogy nem lesz könnyű este a pénteki a Lakers számára, már az első percekben megmutatkozott, Blake Griffin már az elején hatalmas csellel etette meg Mike Muscala és Reggie Bullock kettősét. Griffin a bal sarok felé cselezve úgy csinált, mintha átadná a labdát a vele keresztező Wayne Ellingtonnak, de igazából csak kivárt kicsit a kezében a labdával, majd egy láb közötti csellel mozgott tovább. A kézmozdulat alapján mindkét lakerses elhitte, hogy megtörtént a passz, mentek is Ellingtonnal, így Griffin nagyon sima triplát dobhatott, hogy átvegyék a vezetést 3-2-vel.

Mivel Griffin egy pillanatra a tenyerében pihentette a labdát, egy nagyon-nagyon szigorú bíró lefújhatta volna az akciót, de a modern NBA-ben ezeket már nem nagyon szokták befújni.

A meccs az első negyed feléig volt szoros, onnan elhúzott és simán nyert a Pistons. A Milwaukee Bucks őrült hajrával nyert a Washington Wizards ellen, a félidőben még 20 pontos hátrányban voltak, majd a második félidőt 71-36-ra nyerve 113-98-ra húzták be a meccset.

NBA, pénteki eredmények

  • Los Angeles Lakers–Detroit Pistons 97–111
  • Sacramento Kings–Philadelphia 76ers 114–123
  • Charlotte Hornets–Washington Wizards 116–110
  • Milawukee Bucks–Miami Heat 113–98
  • Phoenix Suns–Houston Rockets 102–108
  • Portland Trail Blazers–New Orleans Pelicans 122–110
  • New York Knicks–San Antonio Spurs 83–109
  • Chicago Bulls–Los Angeles Clippers 121–128