Harden alig látott valamit vérző szemgolyója miatt

GettyImages-1140424262
2019.05.01. 10:43

A Golden State Warriors 2-0-ra vezet az NBA főcsoport-elődöntőjében a Houston Rockets ellen. A Rockets legjobbja, James Harden a keddi mérkőzés elején szemsérülést szenvedett. Így is dobott 29 pontot.

Alig kezdődött el a meccs, Hardennek máris el kellett hagyni a pályát. A Golden State palánkja alatt küzdött Draymond Greenel egy lepattanóért, amikor ellenfele véletlenül belekapott a szemébe. Harden nagy fájdalma között vergődött a parketten. Végül az öltözőbe vitték. Mike D'Antoni edző később elmondta, hogy vérzett is játékosa szemgolyója. Később aztán visszatért, és lehozta a meccset. Bár saját bevallás szerint alig látott valamit. 

A másik oldalon is megsérült a vezér, Stephen Curry kificamította az egyik ujját. Később helyre tették az ízületet, és vissza is tért a pályára, húsz ponttal zárta a meccset. 

A Warriors legjobbja Kevin Durant volt 29 ponttal. Egyben ő lett 201 pontjával a negyedik az NBA történetében - LeBron James, Allen Iverson és Michael Jordan után -, aki elérte a 200 pontot egymás után öt rájátszásos mérkőzésen.

A nap másik meccsén a Milwaukee Bucks szépíteni tudott a Boston Celtics ellen. A Boston jól kezdett, 31 pontos előnybe is került, de Jannis Antetounkonmpo és Khris Middleton megállíthatatlanná vált, előbbi 29, utóbbi 28 ponttal szórta meg az ellenfelet, végül nagy különbségű, 123-102-es győzelmet aratott a Bucks.

Eredmények, főcsoport-elődöntők: 

Keleti főcsoport

  • Milwaukee Bucks-Boston Celtics 123-102
    Az állás: 1-1 

Nyugati főcsoport:

  • Golden State Warriors-Houston Rockets 115-109
    Az állás: 2-0 a Golden State javára. 

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.