Az őskáosz végén a Warriors begyömöszölte a győztes kosarat

GettyImages-1147915572
2019.05.09. 11:59

A Milwaukee Bucks elég nagy vereséget mért a Boston Celticsre, és így 4-1-gyel bejutott az NBA keleti főcsoport-döntőjébe. A nyugati főcsoportban a Golden State Warriors győzte le a Houston Rockets csapatát, összesítésben 3-2-re vezet a párharcban, de elvesztheti egyik kulcsemberét.

A Milwaukee már az első negyedben vezetett, majd a másodikban 13 pontosra növelte az előnyét. a Boston később sem tudott közelíteni, mindegyik játékrészt elbukta, így 116-91-re nyert a Bucks.

A Boston magának köszönhette a vereséget, borzalmasan gyengén dobott a csapat. A második negyedben például Marcus Smaert, Kyrie Irving és Gordon Hayward is triplát hibázott kedvező helyzetből. A mezőnyből a csapat 31,5%-os mutatóval zárt.

A vereségért sokan hibáztatják Irvinget, aki az egész rájátszásban nem nagyon tudott vezérré válni, az utolsó meccsén is pocsékul dobott, 21 dobásából csak 6 ment be, és a nehéz helyzetekben sem kereste a társait.

A Bucksból Antetokounmpo hozta magát 20 pontjával, 8 asszisztjával és 8 lepattanójával, Eric Bledsoe is szerzett 18 pontot, Khris Middleton 19-et, de erős volt az egész rotáció. A csere George Hill 16 pontot dobott, de Ersen Ilyasova és Malcolm Brogdon is 10-10 pontig jutott.

A nyugati főcsoportban a Houston–Golden State-meccs elég hektikusan alakult. A Golden State erős negyeddel nyitott, 14 ponttal elhúzott, a második negyed egyenlő lett, majd a harmadikban a Houston ledolgozta a 14 pontos hátrányt. 72-72-ről indult az utolsó negyed, végül öt ponttal nyert a Warriors.

A Golden State a harmadik negyedben elvesztette a rájátszásban legeredményesebb játékosát. Kevin Durant sikeres dobása után a lábához kapott, majd le is jött a pályáról. Egyelőre nem tudni, milyen súlyos a vádlisérülése, játszhat-e még a szezonban. 22 pontot azért ezen a meccsen is dobott.

A Houstonban szokás szerint James Harden volt a legeredményesebb, 31 pontot dobott. A másik oldalon Klay Thompson volt a legjobb 27 pontjával. Stephen Curry elég rossz hatékonysággal dobva is 25 pontot ért el, a fontos kosarait az utolsó negyedben dobta be.

A meccs utolsó 20 másodperce elég kaotikus jelenetet hozott. A Golden State 102-99-re ment, tehát még volt esélye egyenlíteni a Houstonnak. Időt akkor tudott nyerni az ellenfél, ha faultol és büntetők jönnek. A támadásnál Thompson vitte fel a labdát, majd Iguodalához passzolt. Rájött, ez nem volt túl jó ötlet, hiszen csapattársa elég rosszul dobja a büntetőket, a Houstonnak őt éri meg leginkább faultolni.

Thompson gyorsan visszakövetelte a labdát, hogy védje magukat. Végül pocsék helyzetben megpróbálta bejátszani a labdát a palánk alá. Elég rosszul sikerült a passza, egymást döntötték fel a játékosok, de valahogy visszakerült Thompsonhoz a labda, és egy ziccerrel bebiztosította a győzelmet.

Eredmények, főcsoport-elődöntő, 5. mérkőzések:
Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Houston Rockets 104-99
    Az állás: 3-2 a Warriors javára.
   
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 116-91
    A párharcot 4-1-es összesítéssel a Milwaukee nyerte.