Curryt nem tudták megfékezni, sima lett a meccs

2019.05.15. 09:44

Nyugaton, a Golden State Warriors-Portland Trail Blazers meccsel elkezdődött az NBA idei főcsoportdöntője. Címvédő simán hozta az első meccset, 116-94-re nyert. Végig vezetett a Warriors, de a nagy különbség csak az utolsó negyedre alakult ki, azt a játékrészt 39-23-ra nyerték Stephen Curry-ék, a bajnokcsapat sztárját most is képtelenség volt tartani, 36 pontig, 6 lepattanóig, 7 asszisztig jutott.

Curry főleg a triplákkal szórta meg magát, sokszor szabadon próbálkozhatott, és rendre be is talált. A hárompontos mutatója 9/15 lett a végére. A csapat másik sztárja, Klay Thompson 26 pontot tett hozzá a sikerhez. A Golden State DeMarcus Cousins és Kevin Durrant nélkül is simán nyerni tudott.

A védekezésben volt kiváló ezúttal a hazai csapat, hiszen a Portland két legjobbját, C.J. McCollum és Damian Lillard is húsz pont alatt sikerült tartani. Curry öccse, Seth pedig három pontot szerzett. Stephen és Seth lett az első testvérpár az NBA történetében, amely konferenciadöntőben egymás ellen játszik.

A négy győztes meccsig tartó csata második meccsét péntek hajnalban rendezik. Keleten csütörtök hajnalban Milwaukee Bucks-Toronto Raptors meccset rendeznek a főcsoportdöntőben.

Nyugati főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:

  • Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 116-94 (27-23, 27-22, 23-26, 39-23)