Az NBA-s műpénisszel verte át a drogellenőrzést, hogy kijusson az olimpiára

2019.05.18. 23:19

Az egykori NBA-s Lamar Odomnak sűrű élete volt, drogfüggő volt, és saját állítása szerint 12 agyvérzést és 6 szívrohamot élt túl. Önéletrajzi könyvében most arról is írt, hogyan műpénisz használatával verte át a drogteszteket, az edzője vizeletét adta le az ellenőröknek.

Odomot a 2004-es athéni olimpia előtt válogatták be az Egyesült Államok kosárlabdacsapatába. A játékos bepánikolt akkor, amikor megtudta, hogy drogtesztet is végeznek a torna előtt. Odom állítása szerint naponta szívott marihuánát, így esélye sem lett volna bekerülni a csapatba.

Azért nem adta fel egyből, megpróbálta kitalálni, hogyan verhetné át az ellenőröket. Műpéniszeket nézegetett, és próbált utánajárni, milyen módszerek jöhetnek számításba. Az úgynevezett öntéses módszer már az 1980-as években is ismert volt, egyszerűen más vizeletét kellett leadni az ellenőröknek, csak a technikát kellett kitalálni. 

GettyImages-1146369575

Odom egy olyan műpéniszt rendelt, amelyben volt egy rejtett rekesz is. Ebbe edzője vizeletét gyűjtötték be. Amikor a drogteszt volt, Odom a nadrágjába csempészte a műpéniszt, és amikor kinyitotta a cipzárját, ebből adott mintát. Ha rászorított, akkor ki tudta pumpálni belőle a vizeletet. 

Az ellenőrök nem jöttek rá a trükkre, és mivel meleg volt még a vizelet, nem is fogtak gyanút.

Odom így kijutott a 2004-es olimpiára, ahol bronzérmet szerzett. Az USA-nak ez óriási kudarc volt, csak háromszor nem szerzett aranyat a csapat ez előző 15 olimpián.

(via Yahoo)