Akkorát dicsért a tv-ben az ellenfél kosarasán a Clippers-edző, hogy megbüntették

2019.06.01. 09:54

Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) pénteken 50 000 dollárra (nagyjából 14,5 millió forintra) büntette Doc Riverst, a Los Angeles Clipperst edzőjét , mert televíziós szakértőként szerepelve a képernyőn minden idők legjobbnak tartott játékosához, Michael Jordanhoz hasonlította a Toronto Raptorsban kosarazó Kawhi Leonard játékát.

Leginkább benne fedezhető fel Jordan. Vannak még remek kosarasok rajta kívül, LeBron csodálatos játékos, ahogy KD (Kevin Durant) is. Bár Leonard sem Jordan, de a mai kosarasok közül az ő játéka hasonlít a leginkább Jordanére

– mondta Rivers a tv-műsorban.

A büntetést azért szabták ki, mert a liga megítélése szerint az edző a Jordanhez hasonlító magasztalással megsértette a liga „csábítást tiltó” szabálynak nevezett rendelkezését. Vagyis, hogy egy csapat képviselőjeként nem tehető ajánlatnak is minősíthető megnyilvánulás egy másik csapat szerződésben álló játékosának, sem közvetlenül, sem közvetve. Azaz sem az ügynökén, sem valamelyik családtagján, sem pedig a médián keresztül nem szabad megpróbálkozni más játékosának elcsábításával.

Kawhi Leonard nyáron szabadügynökké válik, és bármelyik klubbal tárgyalhat, egyelőre viszont még tart a szerződése az NBA nagydöntőjébe jutó, és ott az első meccset megnyerő Torontóval. Az NBA szerint Rivers dicsérete ebben a helyzetben megfelelt egy burkolt szerződési ajánlatnak. Különösen, hogy a Clippers köztudottan érdeklődik Leonard iránt.

Az inkriminált részlet a műsorban:

(via NSO)