Dwight Howard újra a Lakersben

2019.08.27. 14:04

Dwight Howard a 2012/2013-as szezon után ismét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers játékosa lett. 

A 33 éves centernek ez lesz a 16. NBA-idénye, karrierje során 1044 alapszakasz-mérkőzésen - amelyeken csak egyszer nem volt kezdő - 17,4 pont, 12,6 lepattanó és 2 blokk volt az átlaga. Megfordult az Orlando Magicben, a Houston Rocketsben, az Atlanta Hawksnál, a Charlotte Hornetsnél és a Washington Wizardsnál is. 

A nyolcszoros NBA All Star-válogatott, háromszor a szezon legjobb védőjátékosának is megválasztott Howard az előző szezonban hátsérülése miatt mindössze kilenc meccset játszott. A Lakers a két hete keresztszalag-szakadást szenvedett DeMarcus Cousins pótlására szerződtette a rutinos kosarast.

Az olimpiai és világbajnok Howard játékjoga másfél hónappal ezelőtt a Memphis Grizzlieshez került, amely sajtóhírek szerint nem tudott megállapodni a Lakersszel, a kosaras ezért kivásárolta magát, és így új klubjával már szabadügynökként egyezett meg. Az ESPN értesülése szerint Howard úgynevezett "nem garantált szerződést" kötött új csapatával, és október 21-től minden olyan mérkőzés után, amikor bekerül a keretbe, 14 490 dollárt (4,3 millió forintot) kap majd. (MTI)