231 helyett csak 226 centis az óriási kosaras, de így is megőrülnek érte

GettyImages-1179471989
2019.10.07. 17:54

Vasárnap este a Boston Celtics is elkezdte az NBA-előszezont, a Charlotte Hornets elleni mérkőzésen pedig ugyanott folytatódott a szenegáli center, Tacko Fall miatti őrület, ahol a nyáron véget ért.

Fall, akire eddig 231 centis játékosként kellett hivatkozni, viszont veszített pár centit legutóbbi szereplése óta, a Celtics a hét végén tartott hivatalos mérlegelés után ugyanis csak 7 láb 5 incs, vagyis 226 centi magasnak tüntette fel újoncát.

Nyomás? Inkább úgy érzem magam, mintha álmodnék. Itt vagyok a Celticsben ezekkel a játékosokkal. Nincs semmi nyomás, csak ki kell menni a pályára, és élvezni az egészet

– értékelt a mérkőzés után Fall, akit arról kérdeztek, volt-e rajta bármi nyomás az előszezonban való bemutatkozása után.

Fall amellett, hogy láthatóan élvezte a játékot, valamivel több mint 8 perc játékidővel 5 ponttal, 3 lepattanóval és 2 blokkal vette ki a részét a Celtics 107–106-os győzelméből. Az egyik blokk óriásira sikerült – ahogy Fall szinte minden megmozdulása, úgy ezután is megőrültek a taco-jelmezes szurkolók a lelátón.

Tacko Fall a UCF egyetem elvégzése után nem kelt el az NBA-drafton, ami után a Boston Celtics dobott mentőövet neki. A nyáron igazolta, hogy mérete (226 centis magassága mellett 140 kilós) ellenére elég gyorsan tud mozogni, és limitált játékpercek mellett is hasznos ember a palánk körül.

Fall helyzete viszont még egyáltalán nem biztos, hiszen a szezonra majd csak 15 játékost nevezhet a Celtics (ahogy minden más csapat is), vasárnap pedig 20 játékost nevezett, illetve 16-ot játszatott a csapat, legalább öten tehát elhullanak majd a szezonrajtig.