Bonifác
10 °C
17 °C

Hetekre kidőlt az NBA új szupersztárja

2019.10.22. 09:51 Módosítva: 2019.10.22. 10:32

Az idei NBA-draft első választottja, a korszakos tehetségnek tartott Zion Williamson debütálására az NBA-ben várni kell egy kicsit. A 19 éves játékos megsérült, ezért ki kell hagynia az október 23-i NBA-szezonrajtot. Csapata, a New Orleans Pelicans hivatalos oldalán számolt be az újonc játékosuk állapotáról.

Williamson a jobb térdében szenvedett meniszkusz-sérülést. A rutinbeavatkozásnak számító, artroszkópos műtétet Dr. Jason Folk, és a csapat ortopéd sebésze, Dr. Misty Suri végezték el. A felépülése várhatóan hat-nyolc hétig fog tartani.

Williamson az előszezonban 23,2 pontot ért el átlagban az egyetemi bajnokságban, csapata kezdőként számított volna rá. A szupertehetségnek kikiáltott újonc – aki a Duke Egyetemről érkezett – már a méreteivel is figyelmet kelt, ugyanis 201 centimétere mellé 130 kilogramm társul, a karfesztávolsága 208, a súlypontemelkedése pedig 104 centi. Képes a büntetővonalról elugorva zsákolni, emellett dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel,

AZ AMERIKAI SZAKÍRÓK SZERINT A LEGENDÁS MICHAEL JORDAN ÓTA NEM ÉRKEZETT ILYEN KÉPESSÉGŰ JÁTÉKOS AZ NBA-BE.

Az új NBA-szezon első meccsén a címvédő Toronto Raptors a New Orleans Pelicansszel fog találkozni. A meccset magyar idő szerint szerdán, hajnali 2.00 órakor rendezik majd.

(Index/MTI)