Elemér
-1 °C
10 °C

0,2 másodpercet kellett volna kibírni, nem sikerült

2020.01.17. 08:40

Előzetes hírek szerint a New Orleans Pelicans csütörtöki, Utah Jazz elleni meccsén mutatkozott volna be a szezon előtt szupertehetségnek kikiáltott, azóta megsérült, és komoly felépülésen áteső Zion Williamson, ám az újonc debütálása tovább csúszott.

Ha pályára lépett volna, szinte biztosan megőrült volna a New Orleans-i közönség, igaz, a hangulat így sem volt lapos, köszönhetően annak, hogy a végül hosszabbításig jutó meccs negyedik negyede meglehetősen furcsán zárult.

A Pelicans 0,2 másodperccel a vége előtt 122-121-es előnybe került – a mérkőzést 49 ponttal záró – Brandon Ingram kosarával, de a szempillantásnyi idő is elég volt a Jazznek ahhoz, hogy hosszabbításra mentse vesztes helyzetből a mérkőzést, igaz, akár a győzelem is meglehetett volna. A hibát egy oldaldobásnál követte el a Pelicans, valaki a palánk alatt szabálytalankodott az NBA egyik legjobb védőjének tartott Rudy Gobert ellen, és mivel az óra csak akkor indul, amikor a bedobott labdát a pályán megkapja valaki, így simán volt még idő a két büntetőre.

A Jazz-Pelicans NBA-meccs vége

Gobert két dobásából viszont csak egy volt pontos, így hosszabbításra ment a meccs, amit már a Pelicans bírt jobban, és ráadást 16-10-re behúzva 138-132-re nyertek, megszakítva a Jazz 10 meccses győzelmi sorozatát. Itt van egyébként egy másik szögből is a vitatott jelenet, ami végül a hosszabbításhoz vezetett.

Eredmények

  • New York Knicks-Phoenix Suns 98-121
  • Milwaukee Bucks-Boston Celtics 128-123
  • New Orleans Pelicans-Utah Jazz 138-132, hosszabbítás után
  • Golden State Warriors-Denver Nuggets 131-134, hosszabbítás után
  • Los Angeles Clippers-Orlando Magic 122-95