Géza
1 °C
16 °C

Ez nem normális: egy hét alatt 4 plusz kiló izom

2020.01.17. 18:01

Január 22-én mutatkozik be a New Orleans Pelicansben az egyik legjobban várt szupertehetség, Zion Williamson, aki kivételes fizikai adottságaival hívta fel magára a figyelmet a draft előtt:

már 18 évesen a büntetővonalról tudott zsákolni (edzésen) az akkor 198 centis, 130 kilós tehetség.

Williamson viszont még a 2019-20-as szezon indulása előtt megsérült, októberben meg is kellett műteni a térdét, ami után a csapat orvosainak és edzőinek javaslatára a járást, a futást és az ugrások utáni landolást is újra kellett tanulnia.

A San Antonio Spurs elleni, közelgő bemutatkozás kapcsán az ESPN közölt hosszabb anyagot Williamsról, amiben a felépülés alatt végzett munkájáról is kiderül pár részlet. Többek között az, hogy a gyógyulás közben volt olyan, hogy egy hét alatt 3,6 kiló izmot pakolt magára a már amúgy is irtózatosan erős játékos az edzőteremben.

„Olyan dolgokat csinál meg, amit senki más. Nagyon izgalmas vele dolgozni. A felépülése alatt őt vizsgálva többet tanultunk, mint amennyi tudást mi át tudtunk adni neki” – mondta el a Pelicans általános igazgatója, David Griffin, hozzátéve, hogy semmilyen szinten nem normális az, amit Williamsontól látnak. Ráadásul mivel a 19 éves tehetség még mindig növésben van, nincs is igazi viszonyítási alapjuk a fizikai és erőnléti teljesítőképességére, mert folyamatosan változnak a határszámok, amiket áttör Williamson.