Leonard tovább folytatta szédületes sorozatát, győzött a Clippers

2020.01.22. 12:03

Nagy meccset játszott kedden a Dallas Mavericks szlovén csodagyereke, Luka Doncic, de a Los Angeles Clippersnél ezúttal Kawhi Leonard sem pihent sokat, a pályán töltött 36 perce alatt pedig 36 pontot berámolva vezette 110-107–es győzelemre a csapatát.

A végére mindkét sztár 36 pontig jutott – Doncic ráadásul egy gólpasszra volt egy újabb tripla-duplától –, a mérleg nyelvét így az billentette el a Clippers felé, hogy náluk Landry Shamet és Lou Williams is hatékonyan játszott, míg a túloldalon Kristaps Porzingis  továbbra is csak kereste önmagát és igazából csak Boban Marjanovics teljesített erőn felül.

A szerb óriás azért kapott nagyobb szerepet a meccsen, mert Dwight Powell egy megindulás közben a lábához kapott, és nem is tudta folytatni a meccset. A Mavs azóta bejelentette, hogy a kanadai magasembernek tényleg elszakadt az Achillese, így ebben a szezonban már nem is lép pályára.

Leonard a 36 pontja mellett egyébként 11 lepattanót szedett le és kiosztott 2 gólpasszt is, az elmúlt öt meccsén pedig egészen elképesztő számokat hoz, 36 pontot, 5,6 lepattanót, 4,8 gólpasszt és 2,8 labdalopást átlagol.

Eredmény

  •     Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 107-110