Sokk és értetlenség a sportvilágban Kobe Bryant halála miatt

000 1OE5XT
2020.01.26. 21:43

Kobe Bryant tragikus halála megrázta a sportvilágot, nemcsak NBA-kosarasok, hanem más sportágak sztárjai is reagáltak a vasárnapi tragédiára. 

Vasárnap több NBA-mérkőzést is rendeznek, a Denver Nuggets-Houston Rockets előtt gyászszünetet tartottak, a Toronto Raptors-San Antonio Spurs előtt több játékos is könnyes szemmel jött ki melegíteni, később itt is gyászszünetet tartottak. 

  • Az NBA-kosaras, Philadelphia 76ersben játszó Joel Embiid így reagált Kobe halálhírére: "Nem is tudom, hol kezdjem. Kobe miatt kezdtem el kosarazni, miután láttam a 2010-es döntőben. Előtte sosem néztem kosárlabdát, de az a döntő fordulópont volt az életemben. Olyan akartam lenni, mint ő. Rohadtul szomorú vagyok". 
  • Barack Obama korábbi amerikai elnök twitterén búcsúzott: "Kobe Bryant egy legenda volt a pályán, és még csak most kezdett bele élete új fejezetébe, ami igazán ígéretesnek tűnt. Szülőként szívünk megszakad, hogy a lánya is odaveszett a balesetben. Michelle és én együttérzésünket küldjük a feleségének, Vanessának és a családjának ezen a felfoghatatlan napon"
  • Egykori csapata, a Los Angeles Lakers megerősítette, hogy Kobe Bryant helikopter-balesetben életét vesztette. "A teljes Los Angeles Lakers család támogatásáról biztosítja Kobe Bryantet és családját, barátait" - írják. 
  • Közleményt adott ki Bryant gyerekkori példaképe majd riválisa, Michael Jordan is: „Sokkolt a Kobe és Giannia halálhíre. Nem tudom szavakba önteni a fájdalmat, amit érzek. Testvéremként szerettem Kobet, sokat beszéltünk, hiányozni fognak ezek az eszmecserék. Kőkemény ellenfél volt, a legjobbak egyike, egy kreatív géniusz. De remek apa is volt, aki imádta a családját, és rettentő büszke volt lánya kosárlabda iránti szeretete miatt.”
  • Scottie Pippen, aki a 90-es évek legendás Chicago Bullsának tagjaként hatszoros bajnok volt: "Letaglózott a hír. Még csak körül sem tudom írni, mit érzek. Szörnyű és tragikus nap ez".  
  • A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter Usain Bolt posztja arról szólt, hogy nem akarja elhinni a történteket, ehhez Bryanttal készült közös képet posztolt. 
  • A háromszoros NBA-bajnok Dwayne Wade csak annyit tudott írni, hogy "Úristen, ne!"
  • Az amerikai női labdarúgó-válogatott sztárja, Megan Rapinoe együttérzését küldte az NBA-legenda családjának
  • Az NFL-szupersztár, a New England Patriots-irányító Tom Brady azt írta, "Máris hiányzol mindenkinek, Kobe!"
  • Szintén az NFL-ben játszó, a következő hétvégén Super Bowlon pályára lépő Patrick Mahomes: "Miért pont Kobe? Imádkozom a családjáért és a barátaiért". 
  • Az NFL-es Cleveland Browns irányítója, Baker Mayfield. "Kobe, te voltál a példaképem. A mentalitásod miatt, meg amúgy is. Köszönöm". 
  • A Los Angeles-i Staples Center sportcsarnok környékén is sokan értetlenül álldogáltak, miután kiderült, hogy meghalt a kosárlegenda.
  • Bryant halála után nem sokkal lépett pályára a francia futballbajnokságban a Paris Saint-Germain, amiben a második gólt szerző Neymar a tizenegyese után, kezeivel a 2-es és 4-es számokat mutatva Bryant emlékének ajánlotta Lille elleni találatát.

(Borítókép: Gyászoló szurkolók gyülekeznek a Los Angeles-i Staples Center, a Lakers pályája előtt az elhunyt Kobe Bryantre emlékezve. Fotó: Frederic J. Brown / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport