Kobe Bryant lányának mezszámában játszik LeBron James az All-Star-gálán

2020.02.04. 12:51

Gianna Bryant emlékére a Los Angeles Lakers kosarasa, LeBron James 2-es számú mezben lép pályára a február 16-ai NBA All-Star-gálán, írja az MTI. Kobe Bryant lánya is azon a helikopteren utazott, amelyik január 26-án lezuhant Los Angeles közelében. A 13 éves Gianna ezzel a számmal játszott a korosztályos csapatokban. 

A visszavonulása óta eltelt három év volt szerintem a legboldogabb Kobe életében, mert a családjával, a lányaival lehetett

- nyilatkozta LeBron James. 

Kobe Bryant emlékére az All-Star-gála szabályait is megváltoztatták. Az első három negyed elején mindig nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. Negyedenként 100 ezer dollár jár a győztesnek, ezt ajánlhatják fel valamilyen szervezetnek, és a végső győzelemért is jár 200 ezer dollár.

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et – Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a gálamérkőzést. Például, ha az első három negyed alapján 100-95 az állás, akkor a 100+24 pontot kell elérnie valamelyik csapatnak, a vezetőnek 24, a hátrányban lévőnek 29 pontot kell dobnia ebben az esetben.