Jordan 11 percen át könnyezve köszönt el Kobe Bryanttől

2020.02.25. 14:46

Hétfőn búcsúztatták a helikopterbalesetben meghalt Kobe Bryantet Los Angelesben, egyetlen klubja, az LA Lakers hazai pályáján, a Staples Centerben. A szertartáson rengeteg korábbi és jelenlegi kosarassztár is megjelent, köztük Michael Jordan, aki beszédet is mondott.

Bryant 16 évvel volt fiatalabb Jordannél amikor az NBA-be került, a már többszörös bajnok szupersztár épp második nagy korszakát kezdte a Chicago Bullsszal. Bryantnek rögeszméje volt olyan jóvá válni, mint Jordan. Még jó pár évet lehúztak együtt az NBA-ben, mindig is jóban voltak, majd amikor Jordan végleg befejezte, végképp barátok lettek.

Jordan hétfőn már könnyes szemmel lépett az emelvényre, majd szinte végig sírt, miközben Bryantről és kettejük barátságáról beszélt.

Egy időben mindenki csak összehasonlítgatott minket, de én csak Kobe Bryantről akarok beszélni. A kedves barátomról, az öcsémről. A bátyja akartam lenni, és ehhez el kellett viselni a folyamatos zaklatásait, az éjszakai telefonhívásait, az sms-eit és a buta kérdéseit. De büszkén viseltem, mert Kobe Bryant mindig csak jobb akart lenni. Jobb ember, jobb apa és jobb kosárlabda-játékos. Amikor Kobe Bryant meghalt, egy részem meghalt vele. Úgy fogok élni, hogy volt egy kis testvérem, akinek segíteni akartam, ahogy csak tudtam. Nyugodj békében, tesó

- hangzott el, több minden más mellett, Jordan búcsúztatójában.

Az 57 éves legenda majdnem 12 percen át beszélt, közben folyamatosan könnyezett. 

Kobe Bryant és 13 éves lánya, Gianna január 26-án vesztette életét, amikor a sztárkosaras helikoptere lezuhant a Los Angeles-környéki hegyekben. A balesetnek összesen nyolcan áldozata volt, Bryant özvegye a napokban pert indított a helikoptert üzemeltető cég ellen.  • Hírek
  • Lakáshitel