Tibor
2 °C
8 °C

Az Olaszországba visszautazó magyar kosarast is megvizsgálták a koronavírus miatt

2020.02.27. 09:25

A magyar kosárlabda-válogatott múlt héten a címvédő Szlovénia és az Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte. A válogatott csapatkapitánya, Keller Ákos a Nemzeti Sportnak többek között arról beszélt, milyen egészségügyi ellenőrzéseken esett át a koronavírus miatt, amikor a selejtezők után visszautazott olasz klubjához. A szlovénok elleni selejtezőt Szombathelyen, a másik meccset Ukrajnában rendezték. 

Keller az olasz másodosztályú bajnokságban szereplő Orlandina Basket csapatában játszik. A csapat székhelye a szicíliai Capo d'Orlandóban van, messze a járvány gócpontjának számító északi tartományoktól, a repülőgépe pedig Cataniában landolt. Ennek ellenére azonnal megmérték a testhőmérsékletét, ahogy leszállt a gépről. 

 Nincs pánik, de az előző bajnokink elmaradt, és tudtommal a következőt is elhalasztották. Itt, Szicíliában nincs hivatalosan bejelentett fertőzött.

 A bb1.hu még szerdán írt arról, hogy az olasz szövetség bejelentette, hogy az első, másod- és harmadosztály következő fordulóját elhalasztották a járvány miatt. Kelleren kívül Vojvoda Dávid is Olaszországban játszik, az élvonalbeli Reggio Emilia játékosa. Arról, hogy az olasz sportéletet hogyan érinti a járvány, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Keller a megnyert selejtezőkről még elmondta, szerinte azért tudták megverni a szlovénokat, mert az ellenfelüknek nem volt elég ideje felkészülni a magyar csapatra és emiatt nem tudták, mire számíthatnak. Szintén döntő volt, hogy az ukránokra és a szlovénekre is rá tudták erőltetni a lassú, kevés pontos játékot.