Leáll az idei NBA-szezon a koronavírus miatt

2020.03.12. 06:28

Leállítják az NBA idei szezonját, miután a Utah Jazz egyik játékosát, Rudy Gobert-t koronavírussal diagnosztizálták, írják közleményükben. 

Szerda este közvetlenül a kezdés előtt fújták le a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder meccsét, pedig a játékosok már a pályán melegítettek. Az érintett játékos nem volt az arénában, de a pozitív tesztjének eredményét nem sokkal a lefújás előtt kapták meg.

Szerda este egy Juventus-futballista koronavírus tesztje is pozitív lett, a klub szerint a védővel érintkező játékostársak és alkalmazottak várhatóan karanténba kerülnek. Minden bizonnyal Cristiano Ronaldo, az olaszok szupersztárja is.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hétfőn a koronavírus-járvány terjedése miatt április 3-áig minden sportesemény megrendezését, így a Serie A-t is felfüggesztette. 

A kormány szerdai bejelentése miatt több magyarországi sportesemény is elmarad, illetve számos mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg. A koronavírus miatti  vészhelyzetben  a beltéri rendezvényekre maximum 100, a kültériekre maximum 500 ember léphet be, ez pedig behatárolja szinte az összes rendezvényt.