Alakul egy terv az NBA folytatására

2020.03.31. 08:32

A koronavírus-járvány miatt március 12-én határozatlan időre leállt az NBA idei szezonja, több játékos is elkapta a betegséget, az egyik klubtulajdonos is megfertőződött. A New York Post most arról ír, hogy már alakul egy terv az idei szezon folytatására, illetve befejezésére. 

Az elképzelés szerint egy helyszínen, nézők nélkül bonyolítanák le a 16 csapatos rájátszást, két győzelemig tartó párharcokkal. Lehetséges helyszínként Las Vegas, Orlando, Atlantic City és a Bahamák merült fel. Las Vegas mellett szól, hogy ott tartották meg a tavaly nyári felkészülési tornát. A rájátszás június-július környékén kezdődne, ami egyben azt is jelentené, hogy a 2020–2021-es szezon karácsonyig nem indulna el. 

A tervvel egyetlen probléma van, hogy még az alapszakasz sem fejeződött be, a csapatok többsége 64-67 meccset játszott le, márpedig a regionális tévécsatornákkal között szerződések szerint a csapatoknak legalább 70 meccset kell lejátszaniuk az alapszakaszból.

Az Egyesült Államokban közben már több mint 160 ezer fertőzöttet regisztráltak, kétszer annyit, mint Kínában, ahonnan a világjárvány indult. A halottak száma a napokban átlépte a háromezret, csak Kínában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban haltak meg többen a járvány következtében. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Személyi kölcsön