Az olimpia elhalasztása miatt visszavonul az NBA-bajnok ausztrál kosaras

2020.04.19. 12:30

Nem lesz ott a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián az NBA-t megjárt ausztrál kosárlabdázó, Andrew Bogut, írja az MTI. A 35 éves játékos az idei olimpia után vonult volna vissza, de a halasztás miatt már nem akar egy újabb szezont vállalni jelenlegi csapatánál, a Sydney Kingsnél. 

Hetek óta nem fogtam kosárlabdát, és jó érzés esténként lefektetni a gyermekeimet, majd reggel ízületi fájdalom nélkül felkelni. Heti egy meccset még elviselnék, de az már nem fér bele, hogy öt-hat napon át eddzek és súlyzózzak

 - nyilatkozta Bogut, aki 2015-ben a Golden State Warriorsszal bajnok lett az NBA-ben.  16 éves NBA-s karrierje alatt játszott a Milwaukee Bucksnál, a Dallas Mavericksnél, a Cleveland Cavaliersnél és a Los Angeles Lakersnél is. Bogut összesen 706 meccset játszott az NBA-ben, ez alatt 2985 pontot dobott, 6112 lepattanót szerzett és 442 asszisztot osztott ki. 

A center három olimpián szerepelt, a tokiói lett volna a negyedik olimpiája. A 2016-os riói olimpián negyedik lett az ausztrál válogatottal. A tokiói olimpia halasztásáról március 24-én döntött az Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Ebben a cikkünkben írtunk arról, milyen mentális kihívásokkal kell szembenézniük a sportolóknak a halasztás miatt.