LeBron James irigykedve nézi a focit és a ketrecharcot

2020.05.19. 10:04

 LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja még nem adta fel a reményt, hogy a koronavírus-járvány ellenére be lehet fejezni az idei NBA-szezont. "Nemcsak én, hanem a csapattársaim és a Lakers is játszani akarnak. Sok játékosról tudom, hogy ugyanígy vannak ezzel. De természetesen egyik játékos egészségét sem akarjuk kockára tenni" - mondta. LeBron a több sportág példájával érvelt a kosárlabda visszatérése mellett.

Több sportágat is látunk, mint például a kevert harcművészet vagy a futball, amelyben újraindult a küzdelem, és halljuk, hogy hamarosan a baseball-bajnokság is elkezdődik. Imádom a kosárlabdát. Tudom, mennyire inspiráló egy kosármeccs. Tudom, mennyire inspiráló maga a sport. A lehető leghamarabb, amikor kimehetünk, szeretnénk visszahozni a szurkolóknak a kosárlabdát.

Két hónapos kihagyás után május 16-án indult újra a német Bundesliga, elsőként az európai top futballbajnokságok közül. Az Ultimate Fighting Championship szintén a hétvégén rendezett újra gálát. 

Az NBA március 11-én állt le a koronavírus-járvány miatt, játékosok is elkapták a vírust, elsőként a Utah Jazz kosarasáról, Rudy Gobertről derült ki, hogy megfertőződött. LeBron csapatánál, a Lakersnél is találtak koronavírusos eseteket. Még nincs konkrét terv a szezon folytatására, felmerült, hogy a meccseket Las Vegasban, vagy a kaliforniai Disney World-ben játszanák le. Arról egyelőre nincs megegyezés, hogy az alapszakasz folytassák-e, vagy a korábbi eredmények alapján a rájátszás következzen. 

 Az NBA legjobban fizetett sztárja múlt héten találkoztak, hogy egyeztessenek a szezon folytatásáról, LeBron James is köztük volt. A megbeszélésen részt vett az NBA-játékosokat képviselő szakszervezet elnöke, Chris Paul, az Oklahoma Thunder kosarasa. Megerősítették, hogy az NBA visszatérése mellett vannak, szeretnék folytatni a szezont. 

Az NBA vezetője, Adam Silver a játékosok szakszervezetének korábban azt mondta, hogy 4-5 héten belül dönthetnek a liga sorsáról. Hétfőn az NBA-ben szereplő 30 csapat fele megnyitotta edzőközpontját, hogy a játékosok egyénileg tudjanak gyakorolni