Hanga dühös és csalódott az elvesztett kosárdöntő miatt

2020.07.03. 08:31

Csalódottan tekintett vissza az elvesztett döntőre Hanga Ádám, aki kedden ezüstérmet nyert a Barcelonával a spanyol kosárlabda-bajnokságban. A valenciai döntőben a Barcelona 69-67-re kikapott a magyar kosaras előző csapatától, a Baskoniától. Hanga - aki bekerült a szezon legjobb tíz játékosa közé - három pontot és három lepattanót gyűjtött ezen a meccsen, írja az MTI.

„Egy elvesztett döntő mindig elvesztett döntő lesz, és mindig arra fogok emlékezni, hogy mi lett volna, ha... Ezzel együtt igyekszem pozitív maradni és arra figyelni, mit profitálhatunk ebből. Három hetet együtt töltöttünk edzőtáborszerűen, amire korábban nem volt példa, és sokkal jobb lett a hangulat a csapatban. Harag és csalódottság van bennünk, én személy szerint még sosem éreztem magam ennyire motiváltnak egy idény végén, holnap már mennék edzeni és készülni a következő szezonra"– nyilatkozta Hanga a Kossuth Rádiónak.

A 31 éves Hanga elmondta, az azóta távozott Svetislav Pesic vezetőedző szerint a szezon utolsó meccsét sosem szabad elemezni, de mindenki hibázhat. Neki sem volt jó meccse, mert hagyott ki dobásokat és adott el labdát. Már beszélt az új trénerrel, a litván Sarunas Jasikeviciusszal is, aki egy fiatal, ambiciózus edző, és még játszott ellene néhány éve.

A Barcelona legutóbb 2014-ben nyert bajnoki címet, azóta háromszor kikapott a döntőben a Real Madridtól, most pedig a Baskoniától. Hanga előzőleg kétszer (2018, 2019) nyerte meg a Király Kupát a Barcelonával.